Δισεκατομμυριούχος αγόρασε το πρώτο σούπερ γιοτ με κινηματογράφο IMAX

Δισεκατομμυριούχος αγόρασε το πρώτο σούπερ γιοτ με κινηματογράφο IMAX Facebook Twitter
Η "Lady S" είναι η πρώτη θαλαμηγός με τόσο μεγάλη οθόνη προβολής
0

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Νταν Σνάιντερ, ιδιοκτήτης της ομάδας Washington Redskins του αμερικανικού ποδοσφαίρου, αγόρασε κατά παραγγελία ένα ολοκαίνουργιο σούπερ γιοτ, που είναι το πρώτο στον κόσμο με ιδιωτικό κινηματογράφο τεχνολογίας ΙΜΑΧ. 

Η περιουσία του 54χρονου Σνάιντερ ξεπερνά τα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια και έτσι δεν του ήταν δύσκολο να παραγγείλει «έξτρα» την ιδιωτική αίθουσα προβολών με οθόνη IMAX που εκτιμάται ότι του στοίχισε τρία εκατομμύρια δολάρια. 

Η αίθουσα του πλωτού σινεμά έχει μόνο δώδεκα καθίσματα αλλά η οθόνη είναι τόσο μεγάλη, που το σκάφος έπρεπε να σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου γύρω από αυτήν, όπως εξήγησε ένας εκ των ναυπηγών. Τα τελευταία χρόνια, πολλές θαλαμηγοί ναυπηγούνται με αίθουσες προβολών αλλά καμία ως τώρα δεν είχε τεχνολογία ΙΜΑΧ.

Δισεκατομμυριούχος αγόρασε το πρώτο σούπερ γιοτ με κινηματογράφο IMAX Facebook Twitter
Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Νταν Σνάιντερ

  

Η "Lady S" μήκους 93 μέτρων μπορεί να ταξιδέψει από τα νησιά Γκαλαπάγκος μέχρι την Νότια Αφρική αλλά ο Σνάιντερ ήθελε να βεβαιωθεί πως θα υπάρχει πάντοτε κάτι ενδιαφέρον να δει μαζί με την γυναίκα του Τάνια, και έτσι ζήτησε από τους Ολλανδούς ναυπηγούς της Feadship να σχεδιάσουν και έναν εσωτερικό κινηματογράφο. 

«Ήθελε η αίθουσα με τεχνολογία IMAX, αυτό ήταν το κυριότερο αίτημά του» αποκαλύπτει ο Γιαν-Μπαρ Βερκουίλ, εκτελεστικός διευθυντής των ναυπηγείου Feadship's Royal Van Lent.

Μιλώντας στον Guardian μέσα στην εβδομάδα, για την πρώτη θαλαμηγό με αυτή την «κινηματογραφική πολυτέλεια», ο Βερκουίλ απέφυγε να αποκαλύψει τον ιδιοκτήτη του σκάφους, εκτιμώμενης αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ και εκπρόσωπος του ζεύγους Σνάιντερ δεν επιβεβαίωσε επισήμως την είδηση. 

Ωστόσο ο Guardian κατάφερε, όπως μεταδίδει, να ανακαλύψει τον νέο ιδιοκτήτη αφού ο Σνάιντερ και η σύζυγός του μετέβησαν στο Ολλανδικό χωριό Κάαγκ, τον Οκτώβριο, για να παρακολουθήσουν από κοντά την καθέλκυση της "Lady S". 

Στη θαλαμηγό υπάρχουν ακόμα εγκαταστάσεις για τους λάτρεις αθλημάτων όπως το γκολφ, το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο καθώς και φυσικά τέσσερις σουίτες VIP. Οι κατασκευαστές του σκάφους, περιγράφουν το εσωτερικό του ως ένα πραγματικό κόσμημα. 

Το ζευγάρι έχει στην κατοχή και μία μικρότερη θαλαμηγό, την "Lady Anne", μήκους 68 μέτρων και αξίας 70 εκατομμυρίων δολαρίων. Το νέο απόκτημα της οικογένειας θα παραδοθεί στον Σνάιντερ την άνοιξη. 

Με πληροφορίες από Guardian

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Στη χρηματοδότηση εντάσσονται και οι λεγόμενοι «Δίκαιοι των Εθνών», δηλαδή άνθρωποι που, χωρίς να είναι Εβραίοι, ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35 € πριν τη ρύθμιση

Διεθνή / Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35€ πριν τη ρύθμιση

Η αλλαγή αποτελεί «μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη σεξουαλική υγεία από τη δεκαετία του '60» σύμφωνα με την Dr Sue Mann, εθνική διευθύντρια γυναικείας υγείας του NHS
LIFO NEWSROOM
Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Διεθνή / Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνηση του φαινομένου

Ο τυφώνας Μελίσα πλήττει την Κούβα με ανέμους έως 193 χλμ/ώρα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές - Zωντανά η πορεία του φαινομένου και οι τελευταίες εξελίξεις για Τζαμάικα και Μπαχάμες
LIFO NEWSROOM