Οι τάσεις ευεξίας που θα δούμε παντού το 2019 κι αυτές που θα αφήσουμε πίσω

Οι τάσεις ευεξίας που θα δούμε παντού το 2019 κι αυτές που θα αφήσουμε πίσω Facebook Twitter
Γυμναστική στο διαδίκτυο
0

Τα τελευταία χρόνια η ευεξία έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Κι όσο πιο πολύ γεμίζει η ζωή μας με ανασφάλεια τόσο πιο έντονα αναζητούμε τρόπους να φροντίσουμε την ψυχή και το σώμα μας.

Ακολουθώντας λοιπόν τον δρόμο της μόδας και της ομορφιάς, η ευεξία γεννά συνεχώς νέες τάσεις ενώ άλλοτε λατρεμένες συνήθειες παίρνουν τον δρόμο της... λησμονιάς. Κάθε χρόνο μία νέα, πολλά υποσχόμενη δίαιτα έρχεται να καταρρίψει την προηγούμενη ενώ τουλάχιστον 2-3 νέοι τρόποι εκγύμνασης έρχονται να προστεθούν στα ήδη γεμάτα προγράμματα των γυμναστηρίων. 

Ποιο, άραγε, θα είναι το επόμενο θαυματουργό συμπλήρωμα διατροφής και ποιος είναι ο διάδοχος του dry brushing για την υγεία του δέρματός σου; Ανακάλυψε παρακάτω τις wellness τάσεις που θα μας απασχολήσουν μέσα στο 2019 αλλά και κάποιες που ίσως δοκίμασες στο παρελθόν αλλά πλέον έχουν χάσει την αίγλη τους. Ξέρεις ποιο είναι το απόλυτο tip για να διαχωρίζεις εκείνες που αξίζει να δοκιμάσεις;

6 τάσεις ευεξίας για το 2019

1

Γυμναστική στο διαδίκτυο

Από την εποχή της βιντεοκασέτας και της Jane Fonda με ολόσωμο λύκρα κορμάκι, έχουν αλλάξει πολλά. Η ανάγκη για γυμναστική από την άνεση του σπιτιού σου όμως, όχι! Γι'αυτό και τελευταία εμφανίζονται όλο και περισσότερες πλατφόρμες με προγράμματα εκγύμνασης για κάθε ανάγκη και προτίμηση κάνοντας τη γυμναστική πιο... δημοκρατική από ποτέ.

2

Διαισθητική διατροφή

Οι περισσότερες νέες τάσεις, όπως θα διαπιστώσεις, ενθαρρύνουν τη 'στροφή προς τα μέσα'. Αντί να μετράς θερμίδες, να αναλώνεσαι σε εξαντλητικές αποτοξινώσεις και να τηρείς τυφλά προγράμματα, το μέλλον της διατροφής εξαρτάται από την ικανότητα του να τρως σύμφωνα με τη διαίσθησή σου. Αυτή η ολιστική προσέγγιση στη διατροφή, έχει να κάνει με το να οξύνεις τη διαίσθησή σου ώστε να καταλαβαίνεις ποιες τροφές χρειάζεται ανά πάσα στιγμή ο οργανισμός σου και σε τι ποσότητα.

3

Πρεβιοτικά & προβιοτικά

Όλο και πιο έντονη γίνεται η συνειδητοποίηση πως ένα υγιές στομάχι και έντερο σημαίνει υγιές σώμα, λαμπερό δέρμα, υψηλό ηθικό! Τα πρεβιοτικά και τα προβιοτικά προάγουν την καλή λειτουργιά του εντέρου φροντίζοντας την υγεία και την ομορφιά σου από μέσα. Και ενώ βέβαια οι πλούσιες στις ουσίες αυτές τροφές όπως το γιαούρτι, το κεφίρ, το κίμτσι κτλ, κερδίζουν όλο και μεγαλύτερη φήμη, αναμένεται να δούμε και μία άνοδο στα συμπληρώματα διατροφής.

4

Ξύσιμο γλώσσας

Μετά την τεχνική του dry brushing, έρχεται μία ακόμα πρακτική της Ayurveda να εισβάλει στην καθημερινή μας προσωπική περιποίηση. Στην επιφάνεια της γλώσσας μας κατά τη διάρκεια της νύχτας, βλέπεις, συσσωρεύονται τοξίνες, βακτήρια, υπολείμματα τροφής και νεκρά κύτταρα τα οποία στη συνέχεια... καταπίνουμε. Γι'αυτό και θεωρείται σημαντικό αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα, να καθαρίζουμε τη γλώσσα ξύνοντάς την ελαφρά με μια οδοντόβουρτσα ή ένα ειδικό εργαλείο. Διαφορετικά, οι τοξίνες αυτές καταλήγουν ξανά στο στομάχι υπονομέυοντας το πεπτικό αλλά και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

5

Ενσυνειδητότητα

Ίσως τον όρο να μην τον έχεις ξανακούσει, έχεις όμως ακούσει τον όρο 'mindfulness'! Όλο και πιο έντονη γίνεται η ανάγκη για μία στροφή προς τα μέσα, για μία καλύτερη θεώρηση της ψυχικής μας υγείας και το πώς αυτή αντανακλά στην υγεία και την εικόνα μας. Η ενσυνειδητότητα βρίσκεται στη ρίζα όλων αυτών και μας καλεί να είμαστε ουσιαστικά παρόντες στο κάθετι. Είτε αυτό σημαίνει να απολαμβάνουμε κάθε μπουκιά, να αφήνουμε το κινητό μακριά από το υπνοδωμάτιο, είτε να κάνουμε καθημερινά λίγα λεπτά διαλογισμού, ο στόχος είναι ένας: να καταφέρουμε να αποκλείσουμε τον καταιγισμό πληροφοριών έξω από το Τώρα και να συνδεθούμε ξανά με την ουσία της ζωής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ash (@wadulisiwoman) στις

Αν αναρωτιέσαι ποιες από αυτές αξίζει να δοκιμάσεις, ένα είναι αυτό που πρέπει να θυμάσαι: Μέτρον άριστον! Μπορείς με σιγουριά να παραμείνεις σκεπτικός απέναντι σε δίαιτες που υπόσχονται θαυματουργά αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο ή που αποκλείουν συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά (ναι, ακόμα κι αν αυτά είναι τα λιπαρά, παραδείγματος χάρη). Αντιθέτως, κάθε 'τάση' που διευρύνει τς επιλογές σου αντί να τις περιορίζει αξίζει μια δοκιμή ενώ τη μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα προσφέρουν εκείνες που ενθαρρύνουν την περίφημη ενδοσκόπηση. 

5 πρώην τάσεις που αποδείχθηκαν κακή ιδέα

 

1. Αποτοξίνωση με χυμούς

Η συγκεκριμένη μέθοδος αποδείχθηκε αναποτελεσματική και εξαντλητική για τους περισσότερους.

2. Η αλκαλική δίαιτα

Τελικά, δεν μπορεί κανείς να αλλάξει το pH του σώματός του έτσι εύκολα, μια πρακτική που ούτως ή άλλως είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη συνολική υγεία του οργανισμού.

3. Το μέτρημα θερμίδων

Μιας που οι θερμίδες δεν είναι δείγμα για το πόσο θρεπτική είναι μια τροφή ή όχι, δοκίμασε καλύτερα τη διαισθητική διατροφή προκειμένου να χάσεις βάρος.

4. Η κετογονική δίαιτα

Όχι, οι υδατάνθρακες ΔΕΝ είναι ο διάβολος. Η πραγματική κετογονική δίαιτα ενδείκνυται μονάχα για περιπτώσεις ανθρώπων με σοβαρές ασθένειες οι οποίοι παρακολουθούνται στενά από γιατρό. 

5. Τροφές με ενεργό άνθρακα

Εκτός από τις τοξίνες, ο ενεργός άνθρακας μπορεί να εξουδετερώσει πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα αλλά και να αχρηστεύσει τυχόν φάρμακα που έχεις πάρει. 

Με στοιχεία από το mydomaine.co.uk

Υγεία & Σώμα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Ψυχή & Σώμα / Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Τι σημαίνει «σωστή» διατροφή στην εμμηνόπαυση; Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων; Πόσοι από τους διατροφικούς «κανόνες» που ακούμε είναι μύθοι; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον νοσοκομειακό διαιτολόγο Χρήστο Παπαβαγγέλη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Ζωή στα καλύτερά της / «Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Μια συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Κτενά για το γονεϊκό άγχος και το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Ψυχή & Σώμα / Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Τα σφηνάκια τζίντζερ έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό και προβάλλονται ως ένα φυσικό booster για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πόση αλήθεια, όμως, κρύβεται πίσω από αυτή τη διατροφική τάση; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Ozempic και Mounjaro: Ιατρική επανάσταση ή παγίδα;

Ψυχή & Σώμα / Ozempic και Mounjaro: Επανάσταση στην απώλεια βάρους ή παγίδα;

Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διαιτολόγο Μελίνα Καριπίδου και τον ενδοκρινολόγο Μανώλη Σουβατζόγλου, οι οποίοι εξηγούν πώς λειτουργούν τα φάρμακα GLP-1, ποιοι μπορούν να τα πάρουν, τι ρόλο παίζει η διατροφή κατά τη χρήση τους – και τι συμβαίνει όταν διακοπούν.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Ο λάθος και ο σωστός τρόπος να δώσουμε κίνητρα σ’ ένα παιδί

Υγεία & Σώμα / Ο λάθος και ο σωστός τρόπος να δώσουμε κίνητρα σε ένα παιδί

Το κλειδί για την ανατροφή ικανών νέων ανθρώπων δεν είναι να εστιάζουμε στις δυσκολίες και τα ελλείμματά τους, αλλά να αναγνωρίσουμε και να καλλιεργήσουμε τα προτερήματά τους – να εντοπίσουμε αυτό που οι ειδικοί στην ανάπτυξη του παιδιού αποκαλούν «νησίδες ικανότητας».
THE LIFO TEAM