ΗΠΑ και Τουρκία καταργούν αμοιβαία τις κυρώσεις για υπουργούς

ΗΠΑ και Τουρκία καταργούν αμοιβαία τις κυρώσεις για υπουργούς Facebook Twitter
EPA
0

Σε αμοιβαία άρση των κυρώσεων που είχαν επιβάλει τον Αύγουστο, η κάθε μία σε υπουργούς της άλλης κυβέρνησης, προχώρησαν σήμερα ΗΠΑ και Τουρκία. 

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ είχαν επιβληθεί επιβληθεί εξαιτίας της παράτασης της κράτησης του Αμερικάνου πάστορα Άντριου Μπράνσον στην Τουρκία. Η Άγκυρα είχε προχωρήσει τότε σε κυρώσεις σε μέλη της κυβέρνησης Τραμπ, ως αντίποινα. 

Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ η Ουάσιγκτον ήρε τις κυρώσεις εναντίον των Τούρκων υπουργών Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ και Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και η Άγκυρα έλαβε «παράλληλα» ένα ανάλογο μέτρο που αφορά τις κυρώσεις σε βάρος των Αμερικανών υπουργών Εσωτερικής Ασφαλείας Κίρστεν Νίλσεν και Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών γνωστοποιεί στον ιστότοπό του τη διαγραφή των Τούρκων υπουργών από τον κατάλογο των προσώπων σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν κυρώσεις, βάσει του νόμου Μαγκνίτσκι.

Οι ανακοινώσεις έγιναν μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της οποίας επισήμαναν την αποφασιστικότητά τους να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των χωρών τους.

Οι κυρώσεις προέβλεπαν την κατάσχεση σε κάθε χώρα των περιουσιακών στοιχείων των υπουργών της άλλης χώρας και την απαγόρευση σε κάθε Αμερικανό υπήκοο να έχει επιχειρηματικές σχέσεις με Τούρκους αξιωματούχους κι αντιστρόφως για τους υπηκόους της Τουρκίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM
Η δημοπρασία που φέρνει το design στο πιο ακριβό του σημείο

Διεθνή / Όλα όσα κρύβει η πώληση της συλλογής Γκούντσμπουργκ, η δημοπρασία design που μπορεί να γράψει ιστορία

Καθρέφτες της Κλοντ Λαλάν, έπιπλα του Ρουλμάν και του Ζαν Ρουαγιέρ, αλλά και έργα των Ρόθκο, Πικάσο και Πωλ Κλέε, συνθέτουν μια συλλογή που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το κύρος και τη δύναμη του design.
THE LIFO TEAM
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΧΑΜΕΝΕΕΙ

Διεθνή / Από το τελεσίγραφο στην εκεχειρία: Το παρασκήνιο της συμφωνίας Χαμενεΐ-Τραμπ

Λίγο πριν η Μέση Ανατολή βρεθεί στο χείλος μιας καταστροφικής σύγκρουσης, μια αιφνιδιαστική διπλωματική στροφή και ένα παρασκηνιακό θρίλερ επαφών, οδήγησαν σε μια εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
THE LIFO TEAM