«Όλα είναι νόμιμα εδώ»- Βρετανοί επιλέγουν το φύλο του μωρού τους σε κλινικές στα Κατεχόμενα

«Όλα είναι νόμιμα εδώ»- Βρετανοί επιλέγουν το φύλο του μωρού τους σε κλινικές στα Κατεχόμενα Facebook Twitter
0

Στο Ηνωμένο Βασίλειο η επιλογή του φύλου του παιδιού για τους μελλοντικούς γονείς είναι παράνομη. Έτσι, πολλοί Βρετανοί που θέλουν να διαλέξουν οι ίδιοι το φύλο του παιδιού τους καταφεύγουν σε κλινικές στα κατεχόμενα της Κύπρου. 

Δύο δημοσιογράφοι της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail ταξίδεψαν στο Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Crown στην Αμμόχωστο και παρέστησαν το παντρεμένο ζευγάρι. To ζευγάρι υποτίθεται πως έχει ήδη δύο αγόρια και τώρα επιθυμεί το τρίτο του παιδί να είναι κορίτσι.

Πέρα από το ότι η επιλογή φύλου είναι παράνομη στην Βρετανία, υπάρχουν σοβαρές ποινικές κυρώσεις για τους γιατρούς. Παρόλα αυτά στο ρεπορτάζ επισημαίνεται πως τουλάχιστον 4 γυναικολόγοι σε βρετανικά νοσοκομεία προτείνουν σε επίδοξους γονείς κλινικές όπως αυτή της Αμμοχώστου. 

Το ζευγάρι των ρεπόρτερ είπε πως δεν έχει ιατρικούς λόγους να θέλει κορίτσι, όμως η απάντηση της υπαλλήλου της κλινικής ήταν πως η επιλογή φύλου για λόγους «οικογενειακής ισορροπίας» δε θα δημιουργούσε πρόβλημα με τις αρχές.

«Στη Βόρεια Κύπρο δεν υπάρχει θέμα με τις νομικές παραμέτρους του ζητήματος. Όλα είναι νόμιμα εδώ. Το κάνουμε για πολλά χρόνια και θα συνεχίσουμε. Δεν είναι πρόβλημα για μας» είπε η υπάλληλος στους ρεπόρτερ που παρίσταναν το ζευγάρι. 

Η συγκεκριμένη κλινική στην Αμμόχωστο λειτουργεί από το 2000. Ο ιδρυτής της, ο γυναικολόγος Χαλίλ Ιμπραήμ Τεκίν υπερηφανεύεται πως έχει φέρει στον κόσμο περίπου 20.000 παιδιά. 

Το κόστος της διαδικασίας φτάνει τις 8.000 ευρώ. Απαιτείται παραμονή στην Κύπρο για μία εβδομάδα, από τη συλλογή ωαρίων και τη γονιμοποίησή τους έως την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η κλινική η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη 

Σημειώνεται επίσης ότι αντίστοιχη κλινική λειτουργεί και στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπως επίσης στο Ντουμπάι.

Με πληροφορίες από Daily Mail.

   

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΚΗ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Η δίκη του για διαφθορά συνεχίζεται την Κυριακή

«Με την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την επιστροφή του δικαστικού συστήματος σε πλήρη λειτουργία, οι ακροάσεις θα συνεχιστούν κανονικά», ανέφερε ανακοίνωση των ισραηλινών δικαστηρίων
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣΗ ΣΠΙΤΙ

Διεθνή / Άντριου Μάουντμπάτεν - Ουίνδσορ: Μετακόμισε μετά από αρκετή καθυστέρηση στο νέο του σπίτι

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου προσπαθεί να εδραιώσει μια πιο σταθερή και ήρεμη καθημερινότητα μακριά από το Royal Lodge, ενώ συνεχίζονται οι νομικές και προσωπικές του υποθέσεις
THE LIFO TEAM
DISCOVEREU ΕΥΡΩΠΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Διεθνή / ΕΕ: Δωρεάν εισιτήρια για 40.000 άτομα - Ποιοι οι δικαιούχοι, μέχρι πότε οι αιτήσεις

Η πρωτοβουλία της ΕΕ επιστρέφει το 2026 - Δεκάδες χιλιάδες νέοι Ευρωπαίοι μπορούν να ανακαλύψουν προορισμούς που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες, τη γαστρονομία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ LGBTQI+ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Τουρκία: Σε δίκη στελέχη οργάνωσης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας - Κατηγορούνται για «ανηθικότητα»

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Τουρκία, αλλά η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αποτελεί συχνά στόχο των αρχών, οι οποίες την κατηγορούν για τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στη χώρα
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ανακοίνωσε δύο εναλλακτικές διαδρομές «για προστασία των πλοίων από νάρκες»

Για την είσοδο στον Κόλπο από τη θάλασσα του Ομάν, τα πλοία πρέπει να περνούν ανάμεσα στις ιρανικές ακτές και το νησί Λαράκ, τον «σταθμό διοδίων της Τεχεράνης»
THE LIFO TEAM