Τουλάχιστον 370 νεκροί από τις πλημμύρες στην Ινδία

Τουλάχιστον 370 νεκροί από τις πλημμύρες στην Ινδία Facebook Twitter
EPA
0

Με τη βοήθεια δεκάδων ελικοπτέρων και εκατοντάδων σκαφών, οι διασώστες συνέχισαν σήμερα τις προσπάθειες να σώσουν χιλιάδες ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί από τις πλημμύρες στην πολιτεία Κεράλα, στη νότια Ινδία.

O απολογισμός των νεκρών ολοένα και να αυξάνεται φθάνοντας τους τουλάχιστον 370, ενώ 700.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Σήμερα επιβεβαιώθηκαν 13 θάνατοι. 

Πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες που σαρώνουν την περιοχή εδώ κι έναν αιώνα. Από την έναρξη των μουσώνων την 29η Μαϊου τουλάχιστον 370 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, όπως διευκρίνισε σήμερα στο AFP ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης της πολιτείας της Κεράλας, Σουμπχάς Τ.Β.

Σχεδόν 725.000 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια, πρόσθεσε ο Ινδός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας, οι καταρρακτώδεις βροχές αναμένεται να συνεχιστούν έως την 23η Αυγούστου στην πολιτεία της Κεράλας.

Χιλιάδες άνδρες του στρατού ξηράς, του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας έχουν κινητοποιηθεί για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης των παγιδευμένων.

Πολλοί δρόμοι και 134 γέφυρες έχουν καταστραφεί, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η πρόσβαση σε πληγείσες περιοχές της πολιτείας. Οι κάτοικοι, σε κατάσταση πανικού, απευθύνουν εκκλήσεις για βοήθεια στα social media, καθώς δυσκολεύονται έως και αδυνατούν να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες διάσωσης.

Ελικόπτερα μεταφέρουν πόσιμο νερό και τρόφιμα στις αποκλεισμένες περιοχές.

Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα ανησυχητική στην πόλη Τσενγκανούρ, σε απόσταση 120 χλμ βόρεια της πρωτεύουσας της Κεράλα, όπου η πρόσβαση είναι αδύνατη εδώ και 4 ημέρες.

Με πληροφορίες από AΠΕ, Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM