Οι πιλότοι της Ryanair σε 4 χώρες προχωρούν σε 24ωρη απεργία - Ακυρώσεις πτήσεων

Οι πιλότοι της Ryanair σε 4 χώρες προχωρούν σε 24ωρη απεργία - Ακυρώσεις πτήσεων Facebook Twitter
1

Οι πιλότοι της Ryanair στη Γερμανία θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο τους.  

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν ήδη εξαγγελθεί στην Ιρλανδία, τη Σουηδία και το Βέλγιο.

Η εταιρία έχει ήδη ακυρώσει το 6% από τις 2.400 και πλέον πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ευρώπη για την Παρασκευή, ως αποτέλεσμα των απεργιών.

Η Ryanair ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου χρόνου ότι θα αναγνωρίσει τα συνδικάτα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταλήξει σε συλλογικές συμβάσεις με το προσωπικό της στην Ευρώπη.

Η κινητοποίηση των πιλότων που εδρεύουν στη Γερμανία θα ξεκινήσει την Παρασκευή 04:01 ώρα Ελλάδας, επηρεάζοντας όλες τις πτήσεις από τη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο Vereinigung Cockpit (VC).

Το VC ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι οι συνομιλίες με τη διοίκηση τερματίστηκαν χωρίς την πρόοδο την οποία προσδοκούσαν και έδωσαν περιθώριο στη Ryanair έως τη Δευτέρα για να παρουσιάσει μια νέα προσφορά.

Το συνδικάτο ζητά αύξηση μισθών και βελτιωμένες συνθήκες εργασίες για τους πιλότους της Ryanair, αλλά ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ryanair απέκλεισε την όποια αύξηση στις δαπάνες για το προσωπικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM