Τουρκία: «Οι σχέσεις μας με τις ΉΠΑ μπορούν να διασωθούν» λέει ο εκπρόσωπος του Ερντογάν

Τουρκία: «Οι σχέσεις μας με τις ΉΠΑ μπορούν να διασωθούν» λέει ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Facebook Twitter
EPA
0

Η Τουρκία και οι ΗΠΑ μπορούν να διασώσουν το διμερές πλαίσιο των σχέσεών τους, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Η αντίδραση αυτή έρχεται μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, καθώς η κρίση μεταξύ των χωρών κλιμακώνεται.

Η Τουρκία και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε αντιπαράθεση για μία σειρά θεμάτων. Μεταξύ αυτών, η πολιτική που εφαρμόζει η Ουάσινγκτον στην Συρία, το αίτημα της Τουρκίας για την παράδοση του μουσουλμάνου κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν, κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, αλλά και οι ανησυχίες της Ουάσινγκτον για τους Αμερικανούς πολίτες, αλλά και το προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ, που έχουν συλληφθεί στην Τουρκία.

"Το διμερές πλαίσιο των σχέσεων μπορεί να διασωθεί και να βελτιωθεί, με δεδομένο ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα λάβει σοβαρά υπόψη της, τις ανησυχίες ασφάλειας της Τουρκίας," έγραψε σε σχόλιο του, ο Ιμπραχίμ Καλίν στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Daily Sabah."

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM