Πτήση της Air China επέστρεψε στο Παρίσι λόγω τρομοκρατικής απειλής που οφειλόταν σε «παρεξήγηση»

Πτήση της Air China επέστρεψε στο Παρίσι λόγω τρομοκρατικής απειλής που οφειλόταν σε «παρεξήγηση» Facebook Twitter
0

Μια πτήση της Air China που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Πεκίνο επέστρεψε σήμερα σε αεροδρόμιο της γαλλικής πρωτεύουσας 30 λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους έπειτα από λάθος συναγερμό που οφειλόταν σε παρεξήγηση ανάμεσα σε έναν επιβάτη στο έδαφος και στην κινεζική αεροπορική εταιρία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η αστυνομία των αεροδρομίων του Παρισιού.

Η Air China ανακοίνωσε το απόγευμα πως η πτήση CA876 που είχε απογειωθεί στις 12:59 (13:59 ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο Σαρλ-ντε-Γκολ, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Παρίσι λόγω τρομοκρατικής «απειλής».

«Για λόγους ασφαλείας, η πτήση CA876 επέστρεψε στο Παρίσι όπου προσγειώθηκε με πλήρη ασφάλεια», ανέφερε η κινεζική εταιρία στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτός ο λάθος συναγερμός οφείλεται σε παρεξήγηση ανάμεσα σε έναν επιβάτη στο έδαφος και στην εταιρία, εξήγησε στο AFP η αστυνομία των αεροδρομίων του Παρισιού.

«Ένας επιβάτης που καθυστέρησε εξαιτίας ενός εγκαταλελειμμένου δέματος στο αεροδρόμιο του Ρουασί τηλεφώνησε στην εταιρία λέγοντας πως υπήρχε βόμβα στον τερματικό σταθμό και ο συνομιλητής του κατάλαβε πως υπήρχε βόμβα στο αεροπλάνο», είπε η πηγή αυτή.

Η εισαγγελία του Μπομπινί ξεκίνησε έρευνα και ο άνδρας -που είναι Αυστραλός σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα- τέθηκε υπό κράτηση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Ρουασί στις 13:55 (14:55 ώρα Ελλάδας). Επέστρεψε έπειτα από μόλις 30 λεπτά πτήσης», πρόσθεσαν οι αρχές.

Όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους Μπόινγκ 787 θα αναχωρήσουν με πτήση για το Πεκίνο σήμερα στις 22:00, πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το σαρωτικό «μεγάλο, όμορφο νομοσχέδιο» Τραμπ προβλέπει αποδυνάμωση της δικαστικής εξουσίας

«One Big Beautiful Bill Act»: Μέσα από ένα δυσθεώρητο νομοσχέδιο 1.100 σελίδων, η κυβέρνηση Τραμπ επιχειρεί να θωρακιστεί ώστε να μην υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
«Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Διεθνή / «Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Ο εμβληματικός ηθοποιός και σκηνοθέτης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κυριαρχία των remake και των κινηματογραφικών franchise στη σημερινή βιομηχανία
LIFO NEWSROOM
Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Διεθνή / Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Με γραπτή ανακοίνωσή της, η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της Αιγύπτου να βρει τρόπο ώστε να διατηρηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής Σινά
LIFO NEWSROOM