Φίλης για Σκοπιανό: Δεν έχουμε εκχώρηση εθνικής ανεξαρτησίας για να χρειάζεται κύρωση από 180 βουλευτές

Φίλης για Σκοπιανό: Δεν έχουμε εκχώρηση εθνικής ανεξαρτησίας για να χρειάζεται κύρωση από 180 βουλευτές Facebook Twitter
0

Ο Νίκος Φίλης απαντώντας σε όσα ζήτησε ο Πάνος Καμμένος, δηλαδή να ψηφιστεί από 180 βουλευτές η συμφωνία αλλιώς να υπάρξουν εκλογές ή δημοψήφισμα, ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως πρέπει να γίνει ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα.

«Δεν έχουμε εκχώρηση εθνικής ανεξαρτησίας για να έχουμε ανάγκη για ψήφιση από 180 βουλευτές όπως λέει το Σύνταγμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει, ωστόσο, την τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην τηλεοπτική του συνέντευξη σημείωσε πως «είναι λογικό όταν λες κάτι να το διευκρινίζεις μετά». «Δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής αστάθειας. Αν δεν πιστεύετε τον Καμμένο, ακούστε τον Μοσκοβισί», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

Παράλληλα ο υπουργός υπουργός αναφέρθηκε και στο μέλλον Όσον κυβερνητικής συνεργασίας τονίζοντας πως «είμαστε σε μεταβατική περίοδο και όλα θα εξεταστούν με νέους όρους. Είμαστε σε μια νέα πραγματικότητα, όχι με όρους κυβερνητικής αστάθειας μέχρι τις εκλογές που όπως είναι στόχος της κυβέρνησης θα γίνει στο τέλος της τετραετίας».

Οσον αφορά τα θέματα της οικονομίας ο Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι «βγαίνουμε από τη δανειακή σύμβαση, θα υπάρχει επιτήρηση αλλά όχι σκληρή. Αυτά ακούει ο κόσμος και από αυτά κρίνεται η κυβέρνηση. Βεβαίως έχει δυσκολίες η συμφωνία. Άκουσα τον Μοσκοβισί να αφήνει ανοιχτό το θέμα των συντάξεων, από ό,τι άκουσα τον Μοσκοβισί χθες υπάρχει περιθώριο για μείωση συντάξεων» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το θέμα των συντάξεων τόνισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει μετά τον Αύγουστο να το συζητήσει το θέμα των συντάξεων», προσθέτοντας ότι «δεν θα κοπούν οι συντάξεις γιατί δεν υπάρχουν οι όροι που επέβαλαν αυτό το μέτρο.

Έχουν βελτιωθεί τα οικονομικά μεγέθη και αυτό είναι το επιχείρημα της κυβέρνησης να ανατρέψει την απόφαση που επέβαλε το ΔΝΤ.Άκουσα με ελπίδα όσα είπε ο Μοσκοβισί γιατί ήταν θετικός. Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα δεν είναι θέμα του Μοσκοβισί αλλά της κυβέρνησης. Είμαστε σε μια περίοδο δυνατοτήτων δεν υπάρχουν βεβαιότητες», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM