Ο Τραμπ αμφισβητεί τα σενάρια ρωσικής ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές

Ο Τραμπ αμφισβητεί τα σενάρια ρωσικής ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβήτησε για ακόμη μια φορά την οποιαδήποτε ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Η Ρωσία εξακολουθεί να λέει ότι δεν αναμίχθηκε στις εκλογές μας. Γιατί δεν εξετάστηκε η σχέση της Ρωσίας με τη Χίλαρι;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, λίγη ώρα πριν το Κρεμλίνο και ο Λευκός Οίκος ανακοινώσουν ότι η σύνοδος κορυφής Τραμπ-Πούτιν θα διεξαχθεί στις 16 Ιουλίου στο Ελσίνκι.


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο διαβεβαίωσε πάντως την Τετάρτη ότι ο Τραμπ, στη συνάντησή του με τον Πούτιν, θα διαμηνύσει με σαφήνεια ότι «είναι απαράδεκτο» να εμπλέκεται κάποια τρίτη χώρα στις εκλογές.


Ο Τραμπ αρνείται κατηγορηματικά ότι το προεκλογικό επιτελείο του συνεργάστηκε με τη Ρωσία και αμφισβητεί την ακεραιότητα και την πίστη των πρακτόρων του FBI, καθώς και των μελών της ομάδας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ που έχει αναλάβει τη σχετική έρευνα.

«Πότε θα αποκαλύψει ο Μπομπ Μιούλερ τη δική του σύγκρουση συμφερόντων; Γιατί του παίρνει τόσο πολύ χρόνο;» έγραψε σε άλλο μήνυμά του ο Τραμπ.

«Μιούλερ-Κόμεϊ, οι καλύτεροι φίλοι», σχολίασε σκωπτικά ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στον πρώην διευθυντή του FBI, τον οποίο απέλυσε τον Μάιο του 2017.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM