Στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας το μεσημέρι - Θα τον ενημερώσει για τη συμφωνία του Eurogroup

Στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας το μεσημέρι - Θα τον ενημερώσει για τη συμφωνία του Eurogroup Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για τη συμφωνία στο Eurogroup. 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι.

  

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο Σκάι, εντός της ημέρας οπρωθυπουργός προτίθεται να προβεί σε δημόσια παρέμβαση για το χρέος, απόφαση που δεν έχει μέχρι στιγμής οριστικοποιηθεί. 

Υπενθυμίζεται πως έπειτα από ένα μαραθώνιο Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν αργά τη νύχτα σε συμφωνία για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Η κυβέρνηση πέτυχε μέρος όσων ήθελε και ενώ επιβεβαιώθηκε η αυστηρή εποπτεία, η Ελλάδα θα λάβει δόση ύψους 15 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 3,3 δισ. θα χρησιμοποιηθούν για αποπληρωμή μέρους του χρέους προς ΔΝΤ και ΕΚΤ και τα υπόλοιπα για τη δημιουργία «μαξιλαριού» ρευστότητας ύψους 24,1 δισ., που θα εξασφαλίζει τη χώρα έναντι των αγορών για 22 μήνες.

Tην ίδια ώρα η Ελλάδα θα έχει την επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων του EFSF κατά 10 χρόνια καθώς και 10 χρόνια χάριτος και μία επιμήκυνση της μέσης διάρκειας λήξης, επίσης κατά 10 χρόνια. 

Για ιστορική απόφαση του Eurogroup, που διαμορφώνει μία κατάσταση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος, έκανε λόγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πάντως οι Financial Times, σε σημερινό τους άρθρο, τονίζουν πως η συμφωνία στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος «αποκρύπτει την οικονομική πραγματικότητα», και επισημαίνουν πως η οικονομική κηδεμονία της Ελλάδας θα συνεχιστεί και μετά το καλοκαίρι.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM
Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM