Πανικός και ποδοπάτημα σε κλαμπ στο Καράκας - 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν

Πανικός και ποδοπάτημα σε κλαμπ στο Καράκας - 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν Facebook Twitter
0

Δέκα επτά νεκροί, εκ των οποίων 8 ανήλικοι, σκοτώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα σε μια αίθουσα εκδηλώσεων στο Καράκας.

Η τραγωδία σημειώθηκε καθώς ξέσπασε καβγάς κατά τη διάρκεια του οποίου ένας εκ των εμπλεκομένων εκτόξευσε ένα δακρυγόνο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός και οι παριστάμενοι να αρχίσουν να σπρώχνουν βίαια ο ένας τον άλλο και να ποδοπατούνται,.

«Ξέσπασε μια συμπλοκή τις πρώτες πρωινές ώρες και ένα από τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν εκτόξευσε ένα δακρυγόνο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός μεταξύ του πλήθους των 500 ανθρώπων που βρίσκονταν στο εσωτερικό του κλαμπ (...) και να προκληθεί ο θάνατος 17 ανθρώπων» δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ο υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Βενεζουέλας, Νέστορ Ρεβερόλ.

Τα θύματα πέθαναν από ασφυξία και από πολλαπλά τραύματα, διευκρίνισαν οι αρχές.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια μιας γιορτής για την απονομή των πτυχίων μαθητών λυκείου στο Ελ Παραϊσο.

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε επίσης ότι επτά άνθρωποι συνελήφθησαν, εκ των οποίων δύο ανήλικοι, ο ένας εξ αυτών φέρεται να έριξε το δακρυγόνο.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αρχές συνέλαβαν τον υπεύθυνο του νυχτερινού κέντρου, διότι δεν τήρησε τους προβλεπόμενους κανόνες ασφαλείας που «πρέπει να εφαρμόζονται (...) για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μεταφοράς πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών» σε δημόσιους χώρους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM