ΝΔ για Σκοπιανό: Η κυβέρνηση για να κρατηθεί στην εξουσία είναι πρόθυμη να κάνει βαριές υποχωρήσεις

ΝΔ για Σκοπιανό: Η κυβέρνηση για να κρατηθεί στην εξουσία είναι πρόθυμη να κάνει βαριές υποχωρήσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Κριτική στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως για να κρατηθεί κρατηθεί μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία, εμφανίζεται πια πρόθυμη να κάνει βαριές εθνικές υποχωρήσεις, ασκεί η ΝΔ, η οποία τονίζει ότι «η εκχώρηση "μακεδονικής εθνότητας" και "μακεδονικής γλώσσας" δεν είναι αποδεκτή».

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου τονίζει πως γι' αυτό η κυβέρνηση «βαφτίζει ακροδεξιά την εθνική ευαισθησία της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και αναζητεί απεγνωσμένα άλλοθι και συνενόχους, αδυνατίζοντας τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας».

Στην ανακοίνωση τονίζεται η θέση της ΝΔ για το ζήτημα της ΠΓΔΜ, επισημαίνοντας πως «η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει τρία στοιχεία: Αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και μία ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός σκοπιανών συνόρων. Η εκχώρηση "μακεδονικής εθνότητας" και "μακεδονικής γλώσσας" δεν είναι αποδεκτή».

Μάλιστα η ΝΔ προειδοποιεί ξεκάθαρα τον Αλέξη Τσίπρα πως «δεν διαθέτει καμία πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα μας σε μία διεθνή συμφωνία που θα ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ LIVE ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη σύνοδο Διατλαντικής Ενεργειακής Συνεργασίας: Να σταματήσει η ροή ρωσικού αερίου μέσω Τουρκίας

Σε χθεσινό του μήνυμα ο πρωθυπουργός μίλησε για «νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδος, μια ιστορική στιγμή, μια πράξη ευθύνης και προοπτικής»
LIFO NEWSROOM
ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη, κατατέθηκε σήμερα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας
LIFO NEWSROOM