Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας- Συνελήφθησαν 16 άτομα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας- Συνελήφθησαν 16 άτομα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ακόμη ένα καίριο «χτύπημα» σε κυκλώματα ναρκωτικών κατάφερε η αστυνομία.

Ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως στην περιοχή της Ομόνοιας.

Συνελήφθησαν 15 αλλοδαποί και ένας Έλληνας, ενώ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή ακόμη εννέα ατόμων.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις του νόμου για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τα όπλα και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών ταυτοποιήθηκαν, με τη χρήση τεχνικών και φυσικών μεθόδων, πάνω από 1.200 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος, κατανεμημένα σε δύο υποομάδες, δρούσαν τουλάχιστον από τις αρχές του χρόνου, προμηθεύοντας συστηματικά με ναρκωτικές ουσίες περίπου 250 με 300 τοξικομανείς την ημέρα.

Μάλιστα, για να καλύπτουν την δράση τους αποθήκευαν και έκρυβαν τις ναρκωτικές ουσίες και τα παράνομα κέρδη τους σε δύο παντοπωλεία στην περιοχή της Ομόνοιας, τα οποία λειτουργούσαν ως «βιτρίνα».

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 13.000 ευρώ, 40 κινητά τηλέφωνα και πολλές αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουσίες σε ελληνικά αυγά: Πιο ασφαλή εκείνα από «το κοτέτσι της γειτόνισσας» ή του εμπορίου;

Ελλάδα / Ουσίες σε ελληνικά αυγά: Πιο ασφαλή εκείνα από «το κοτέτσι της γειτόνισσας» ή του εμπορίου;

Το δίλημμα στους καταναλωτές μετά την έρευνα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ΕΚΠΑ - Τι απαντά ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αυγού και ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Θωμαΐδης
LIFO NEWSROOM
Μάνδρα: Ομόφωνα αθώοι από το Εφετείο οι τρεις κατηγορούμενοι για τις φονικές πλημμύρες

Ελλάδα / Μάνδρα: Ομόφωνα αθώοι από το Εφετείο οι τρεις κατηγορούμενοι για τις φονικές πλημμύρες

Απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια η πρώην δήμαρχος Μάνδρας, ο τότε προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης Ελευσίνας και η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής
LIFO NEWSROOM