Πρόθυμος να συνεργαστεί με τον πρόεδρο Ματαρέλα δηλώνει τώρα ο Ντι Μάιο

Πρόθυμος να συνεργαστεί με τον πρόεδρο Ματαρέλα δηλώνει τώρα ο Ντι Μάιο Facebook Twitter
Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο (EPA)
0

Συνεχίζονται οι ανατροπές στην ιταλική πολιτική κρίση. 

Απόψε, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο γνωστοποίησε ότι η διαδικασία για την καθαίρεση του προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα - την οποία είχε αναγγείλει το κίνημά του - «δεν είναι πια στο τραπέζι».

«Είμαστε διατεθειμένοι να συνεργασθούμε με την προεδρία της Δημοκρατίας για να επιλυθεί η κρίση», πρόσθεσε ο Ντι Μάιο, ο οποίος ζήτησε, παρά τις πρόσφατες εξελίξεις, «να αφήσουν τη Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια να εργαστούν».

Τώρα θα πρέπει να εξακριβωθεί αν υπάρχουν όντως περιθώρια για επανέναρξη του διαλόγου με στόχο την συγκρότηση, μιας κυβέρνησης της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων, ή αν η πορεία προς τις εκλογές αποτελεί πλέον μονόδρομο.

Η οριστική εξέλιξη θα εξαρτηθεί και από την έκβαση της προσπάθειας για κυβέρνηση τεχνοκρατών υπό τον οικονομολόγο Κάρλο Κοταρέλι, την οποία οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας έκαναν γνωστό ότι δεν εννοούν να στηρίξουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / WSJ: Ο Τραμπ θέλει να τερματίσει τον πόλεμο ακόμη και με κλειστά τα Στενά του Ορμούζ

Τις τελευταίες ημέρες, ο Αμερικανός πρόεδρος και οι συνεργάτες του, φέρεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια στρατιωτική επιχείρηση για το άνοιγμα των Στενών, θα παρατείνει τη σύγκρουση
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΡΑΚΑΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας ανοίγει ξανά επτά χρόνια μετά το κλείσιμό της

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας το 2019, λίγο αφότου έκριναν παράνομη την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο μετά από εκλογές που θεωρήθηκαν ευρέως ότι αμαυρώθηκαν από νοθεία
THE LIFO TEAM