Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο υποχωρεί η τουρκική λίρα

Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο υποχωρεί η τουρκική λίρα Facebook Twitter
EPA
1

Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο, πέραν των 4,55 λιρών ανά δολάριο, υποχώρησε σήμερα η τουρκική λίρα.

Το τουρκικό νόμισμα πλήττεται από την άνοδο του αμερικανικού νομίσματος και τις ανησυχίες για την ικανότητα της κεντρικής τράπεζας να συγκρατήσει τον διψήφιο πληθωρισμό και την επιρροή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη νομισματική πολιτική.


Από τις αρχές του έτους, η λίρα έχει υποτιμηθεί κατά 16,5% και αποτελεί ένα από τα νομίσματα αναδυόμενων αγορών με τις χειρότερες επιδόσεις.


Στις 11:24 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε στις 4,5435 λίρες ανά δολάριο, έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει στο χαμηλό επίπεδο των 4,5693 λιρών.

Ιδιαίτερη νευρικότητα στους επενδυτές προκάλεσαν τα σχόλια του Ερντογάν την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο, ότι θέλει μεγαλύτερο έλεγχο στη νομισματική πολιτική μετά τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου.

Ο Ερντογάν, αυτοχαρακτηριζόμενος «εχθρός των επιτοκίων», θέλει χαμηλότερο κόστος δανεισμού προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία.

Οι επενδυτές θέλουν αποφασιστικές αυξήσεις των επιτοκίων ενώ η απροθυμία της κεντρικής τράπεζας να ενεργήσει με επιθετικό τρόπο έχει δημιουργήσει ανησυχίες ότι δεν είναι ανεξάρτητη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια