Οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα των εκλογών στη Βενεζουέλα

Οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα των εκλογών στη Βενεζουέλα Facebook Twitter
EPA
0

Η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα στη Βενεζουέλα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Σάλιβαν.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής πετρελαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Βενεζουέλας και ο Σάλιβαν είπε πως η αντίδραση στις σημερινές εκλογές θα συζητηθεί κατά τη σύνοδο που θα έχει η Ομάδα των Είκοσι (G20) στο Μπουένος Άιρες τη Δευτέρα (αύριο).

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο διεκδικεί μια εξαετή θητεία στις σημερινές εκλογές τις οποίες μποϊκοτάρει η αντιπολίτευση και καταγγέλλουν οι εχθροί του ως τη «στέψη» ενός δικτάτορα.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα εμμείνουμε στον σκοπό μας που είναι να θέσουμε στο στόχαστρο διεφθαρμένους αξιωματούχους του καθεστώτος και όχι τον λαό της Βενεζουέλας», είπε ο Σάλιβαν. «Δεν θέλουμε να πλήξουμε τη χώρα με έναν τρόπο που θα καθιστά δύσκολη την ανόρθωσή της μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας.»

Αποκάλεσε τις πετρελαϊκές κυρώσεις «ένα πολύ σημαντικό βήμα». «Είναι υπό ενεργή αναθεώρηση», είπε.

Ο Σάλιβαν είπε επίσης ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει κάποιο σχέδιο για την απόσυρση της βοήθειας των ΗΠΑ από τη βορειοδυτική Συρία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CBS μετέδωσε την Παρασκευή πως η κυβέρνηση Τραμπ απέσυρε όλη τη βοήθεια από τη βορειοδυτική Συρία, μια κίνηση που δείχνει, όπως ανέφερε, πως η κυβέρνηση έχει σκοπό να αποχωρήσει γρήγορα από τη χώρα όταν το Ισλαμικό Κράτος θα έχει ηττηθεί πλήρως.

«Δεν έχω ακούσει για οποιαδήποτε απόφαση αυτής της κυβέρνησης να αποσύρει βοήθεια από τη βορειοδυτική Συρία», σχολίασε στο Reuters και στο Bloomberg.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ... είναι δεσμευμένη για την πλήρη ήττα του ISIS και την προστασία των συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή στη Συρία και στο Ιράκ», είπε ο Σάλιβαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM
Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM
Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Διεθνή / Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Ο Τραμπ εξοργίστηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τις ευχές του με σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον Έπσταϊν και τώρα απειλεί με μηνύσεις
LIFO NEWSROOM
«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM