Τουσκ: Κανένα άλλο μέλλον για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων εκτός από εκείνο της ΕΕ

Τουσκ: Κανένα άλλο μέλλον για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων εκτός από εκείνο της ΕΕ Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

«Δεν βλέπω κανένα άλλο μέλλον για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, από εκείνο της Ε.Ε. Καμία εναλλακτική λύση, κανένα σχέδιο Β. Οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων είναι αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης και ανήκουν στην κοινότητά μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ε.Ε., Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, σε διαβούλευση με τους ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων υπέγραψαν σήμερα στη Σόφια μια κοινή δήλωση 17 σημείων, στην οποία η Ε.Ε. δεσμεύεται να στηρίξει τα Δυτικά Βαλκάνια και να κρατήσει ανοιχτή την προοπτική ένταξής τους σε αυτήν.

Εξάλλου, σχετικά με τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο κ. Τουσκ ανακοίνωσε ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. συμφώνησαν ομόφωνα πως η Ε.Ε. θα παραμείνει στη συμφωνία, όσο παραμένει και το Ιράν σε αυτήν και πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. έχει τα μέσα να αντιδράσει σε περίπτωση που θιγούν τα συμφέροντά της.

«Ο χρόνος τελειώνει», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Γιούνκερ, επισημαίνοντας ότι η Ε.Ε. πρέπει να προστατεύσει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και κυρίως τις μικρομεσαίες.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει αύριο κιόλας να τροποποιεί το καταστατικό αποκλεισμού για να συμπεριλάβει τις κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν.

Σκοπός, είπε είναι εφαρμοστεί πριν από την έναρξη των κυρώσεων στις 6 Αυγούστου.

«Πρέπει να το κάνουμε και θα το κάνουμε», ανέφερε ο Γιούνκερ.

Σχετικά με το θέμα του εμπορίου, ο πρόεδρο της Επιτροπής είπε ότι η Ε.Ε. θέλει απεριόριστη εξαίρεση από τους δασμούς που έχουν προτείνει οι ΗΠΑ.

«Αν η Ε.Ε. λάβει απεριόριστη εξαίρεση από τους δασμούς των ΗΠΑ, τότε είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε συνομιλίες μαζί τους για το πώς θα μπορούσαν να προχωρήσουν καλύτερα οι εμπορικές μας σχέσεις σε συγκεκριμένους τομείς», πρόσθεσε ο Γιούνκερ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Διεθνή / Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - Φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Οι εισαγγελικές αρχές στη Γερμανία ερευνούν την υπόθεση και αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα αίτια θανάτου
THE LIFO TEAM
ΙΝΔΙΑ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΑΔΕΛΦΗ

Διεθνή / Ινδία: Άνδρας μετέφερε τον σκελετό της αδελφής του σε τράπεζα για να αποδείξει τον θάνατό της

Προσοχή σκληρές εικόνες - Ο άνδρας εξήγησε ότι απογοητεύτηκε από τη γραφειοκρατία και έτσι έφτασε στο σημείο να μεταφέρει τα οστά, για να αποδείξει ότι η αδελφή του είχε πεθάνει
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΔΙΟΡΙΑ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΠΟΛΕΜΟ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Λήγει η διορία στον Τραμπ για έγκριση από το Κογκρέσο για τον πόλεμο στο Ιράν: Τι θέλει να «εκμεταλλευτεί»

Ο πόλεμος με το Ιράν ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου και ο Τραμπ ενημέρωσε σχετικά το Κογκρέσο δύο ημέρες αργότερα, όταν και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις 60 ημέρες - Η Τεχεράνη προειδοποιεί με «επώδυνη» απάντηση σε τυχόν νέα αμερικανικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Διεθνή / Πιθανό σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν παραμένει «κρυφό» για χρόνια

Ένα φερόμενο σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν, που εντοπίστηκε εβδομάδες πριν από τον θάνατό του το 2019, παραμένει σφραγισμένο σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τους New York Times
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διεθνή / Βρετανία: Aνεβάζει το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής σε «σοβαρό» μετά την επίθεση στο Γκόλντερς Γκριν

«Το επίπεδο απειλής αυξήθηκε σε “σοβαρό”, που σημαίνει ότι μια τρομοκρατική επίθεση θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή» δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου
THE LIFO TEAM