Στους 52 οι νεκροί από την επίθεση καμικάζι στην Καμπούλ - Πάνω από 100 οι τραυματίες

Στους 52 οι νεκροί από την επίθεση καμικάζι στην Καμπούλ - Πάνω από 100 οι τραυματίες Facebook Twitter
EPA
0

Στους 52 νεκρούς ανέβηκε ο «φόρος αίματος» από τη σημερινή επίθεση καμικάζι σε κέντρο καταγραφής ψηφοφόρων της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν. 

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ενός άντρα ζωσμένου με εκρηκτικά που κατάφερε επιπλέον να τραυματίσει περισσότερους από 100 ανθρώπους.  Από την έκρηξη καταστράφηκαν αυτοκίνητα και έσπασαν παράθυρα σε γύρω κτίρια.

Στους 52 οι νεκροί από την επίθεση καμικάζι στην Καμπούλ - Πάνω από 100 οι τραυματίες Facebook Twitter
EPA

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργού Εσωτερικών Νατζίμπ Ντανές, ο βομβιστής προσέγγισε πεζός το κέντρο όπου γίνεται έκδοση ταυτοτήτων, στο πλαίσιο της καταγραφής 10 εκατομμυρίων ψηφοφόρων στο Αφγανιστάν.

Η καταγραφή ξεκίνησε νωρίτερα μέσα στον μήνα. Σε όλη τη χώρα έχουν στηθεί κέντρα καταγραφής ψηφοφόρων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Οκτωβρίου. 


Ο Αφγανός πρόεδρος Άσραφ Γάνι καταδίκασε την επίθεση διαμηνύοντας πως κανείς δεν μπορεί να ανατρέψει αυτή την πανεθνική και δημοκρατική διαδικασία.


Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας εξέφρασε την ανησυχία του πως ο αριθμός των θυμάτων ενδεχομένως να αυξηθεί.

Τον Ιανουάριο περίπου 100 άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους στην Καμπούλ, από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε ασθενοφόρο.

Στους 52 οι νεκροί από την επίθεση καμικάζι στην Καμπούλ - Πάνω από 100 οι τραυματίες Facebook Twitter
EPA
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM