Η Apple ετοιμάζει τη δική της συνδρομητική υπηρεσία ειδήσεων

Η Apple ετοιμάζει τη δική της συνδρομητική υπηρεσία ειδήσεων Facebook Twitter
0

Mια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως μπαίνει και πάλι στο παιχνίδι των ειδήσεων, ενσωματώνει την τεχνολογία της εφαρμογής Texture και τους εργαζόμενους της στην ομάδα του Apple News, και ετοιμάζει νέα συνδρομητική υπηρεσία ειδήσεων που θα λανσαριστεί μέσα στο επόμενο έτος.  

Πριν ένα μήνα περίπου, η Apple είχε ανακοινώσει τη συμφωνία για την απόκτηση της ψηφιακής συνδρομητικής υπηρεσίας περιοδικών Texture, η οποία εξυπηρετεί άρθρα από περισσότερα από 200 ψηφιακά περιοδικά σε iOS, Windows, Amazon και συσκευές Android για μια σταθερή μηνιαία αμοιβή 9,99 δολαρίων.

Τώρα, η Apple σχεδιάζει να ενσωματώσει την εφαρμογή Texture στο νέο «Apple News» και να εισάγει τη δική της συνδρομητική υπηρεσία ειδήσεων, σύμφωνα με το Bloomberg. Η κίνηση είναι μέρος της ευρύτερης ώθησης από την εταιρεία ώστε να έχει περισσότερα έσοδα από διαδικτυακό περιεχόμενο και υπηρεσίες.

Πριν μερικά χρόνια η Apple έχει δοκιμάσει μια παρόμοια προσέγγιση. Αλλά η εφαρμογή της «Newsstand» δεν άντεξε πολύ μέσα στο iOS. Ήταν μια παρόμοια εφαρμογή, μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούσαν να «ξεφυλλίζουν» τις ψηφιακές εκδόσεις εφημερίδων και περιοδικών.

Επίσης, η Apple συνεργάστηκε και με τη News Corporation για να δημιουργήσει το «The Daily», μια ειδική έκδοση ειδήσεων μόνο για το iPad. Η News Corp αποφάσισε τελικά να εγκαταλείψει το The Daily μετά από δύο χρόνια (προβληματικής) λειτουργίας, ρίχνοντας τις ευθύνες στην έλλειψη κοινού που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.

Η τελευταία προσπάθεια της Apple μετά την εξαγορά του «Netflix των περιοδικών» όπως αποκαλούν οι χρήστες το Texture, φαίνεται να στοχεύει σε μια ενιαία συνδρομητική προσφορά που θα περιλαμβάνει πολλά περιοδικά, και θα λειτουργεί όπως ακριβώς και το Apple Music, η υπηρεσία μουσικής ροής της εταιρείας.

Βασικά, η προσπάθεια της βασίζεται στην όλο και μεγαλύτερη όρεξη του αναγνωστικού κοινού για ποιοτικές ειδήσεις, κάτι που τα τελευταία χρόνια όλοι οι μεγάλοι εκδότες προσπαθούν να διατηρήσουν μέσω συνδρομών στις δικές τους «pay wall» επιλογές.

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, το Bloomberg αναφέρει ότι θα προσφερθεί στους εκδότες ένα κομμάτι από τα έσοδα των συνδρομών της ειδησεογραφικής υπηρεσίας της Apple, αλλά ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο τι ποσό είναι πρόθυμη να μοιράσει η εταιρεία. Σύμφωνα πάντως με τα σημερινά δεδομένα, η Apple απαιτεί το 15% από τα έσοδα των συνδρομητικών εφαρμογών στο ηλεκτρονικό της κατάστημα και ένα 30% από τις πωλήσεις όλων των υπόλοιπων εφαρμογών που βρίσκονται μέσα στο App Store.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινά επίσημη έρευνα για το Grok του Έλον Μασκ

Τech & Science / Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινά επίσημη έρευνα για το Grok του Έλον Μασκ

Η βρετανική κυβέρνηση κάλεσε την περασμένη εβδομάδα το X να βρει «επειγόντως» λύση για να αποτραπεί η διασπορά πλαστών, «εξοργιστικών» εικόνων γυμνών γυναικών και παιδιών που δημιουργήθηκαν από το Grok
THE LIFO TEAM
Οι εκδότες φοβούνται ότι τα chatbots και οι περιλήψεις μέσω AI σηματοδοτούν το «τέλος της εποχής της επισκεψιμότητας»

Τech & Science / Τα chatbots και οι περιλήψεις μέσω AI σηματοδοτούν το «τέλος της εποχής της επισκεψιμότητας» στα ειδησεογραφικά sites

Η επισκεψιμότητα προς ειδησεογραφικές ιστοσελίδες έχει ήδη υποχωρήσει κατά ένα τρίτο μέσα σε μόλις έναν χρόνο παγκοσμίως, λόγω της ανόδου των AI overviews και των chatbots
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΗ - Ένα κόκκινο pixel στο χιόνι: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη έλυσε το μυστήριο ενός αγνοούμενου ορειβάτη

Τech & Science / Ένα κόκκινο pixel στο χιόνι: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη έλυσε το μυστήριο ενός αγνοούμενου ορειβάτη

Μετά τη διακοπή των ερευνών λόγω χιονιού το 2024, το 2025 η τεχνητή νοημοσύνη και τα drones ανέλαβαν να σαρώσουν τις δύσβατες πλαγιές των Άλπεων για τον εντοπισμό του
THE LIFO TEAM