Η Γιούλια Σκριπάλ μιλά μετά από έναν μήνα νοσηλείας: Ανακτώ τις δυνάμεις μου

Η Γιούλια Σκριπάλ μιλά μετά από έναν μήνα νοσηλείας: Ανακτώ τις δυνάμεις μου Facebook Twitter
0

Την πρώτη επίσημη δήλωσή της μετά την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα έκανε σήμερα η Γιούλια Σκριπάλ, μετά από έναν μήνα νοσηλείας.

Η κόρη του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα δεν διατρέχει πλέον σοβαρό κίνδυνο και, όπως διαβεβαιώνει, κάθε μέρα που περνά «κερδίζει δυνάμεις».

Ο Σεργκέι Σκριπάλ και η Γιούλια είχαν βρεθεί αναίσθητοι σε ένα παγκάκι του Σάλσμπερι, στις 4 Μαρτίου, μετά από επίθεση με την τοξική ουσία Novichok.

Ο πατέρας της είναι ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση αλλά η ίδια ανακάμπτει σταθερά και, από τις 30 Μαρτίου, η ανάρρωση της είναι «θεαματική» σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς.

«Νιώθω ευγνωμοσύνη για το ενδιαφέρον και τα πολλά καλοπροαίρετα μηνύματα που έχω λάβει. Πρέπει να ευχαριστήσω πολλούς ανθρώπους για την ανάρρωσή μου και θα ήθελα να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στους ανθρώπους του Σάλσμπερι που βοήθησαν εμένα και τον πατέρα μου όταν ήμασταν ανήμποροι», γράφει η 33χρονη στην ανακοίνωση που εξέδωσε εκ μέρους της η μητροπολιτική αστυνομία.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της επίθεσης, η Γιούλια κάνει έκκληση για «σεβασμό στην ιδιωτικότητά της» όσο θα αναρρώνει.

«Είμαι βέβαιη πως αντιλαμβάνεσθε ότι το όλο επεισόδιο μού έχει δημιουργήσει κάποια σύγχυση και ελπίζω ότι θα σεβασθείτε την ιδιωτικότητά τη δική μου και της οικογενείας μου κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάρρωσής μου».

Κλείνοντας, η 33χρονη ευχαριστεί το προσωπικό του τοπικού νοσοκομείο χωρίς να κάνει καμία αναφορά στην κατάσταση του πατέρα της.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η εκπομπή «60 λεπτά» του ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού «Ρωσία 1» παρουσίαζε μία μαγνητοφωνημένη τηλεφωνική συνομιλία που, όπως υποστήριζαν οι συντελεστές της εκπομπής, είχε διαμειφθεί μεταξύ της Γιούλιας Σκριπάλ και της ξαδέρφης της, Βικτόριας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η φωνή που αποδίδεται στην Γιούλια, ακούγεται να καθησυχάζει τη συγγενή της: «όλα είναι καλά, όλα αντιμετωπίζονται, όλοι πάμε καλύτερα, όλοι μας είμαστε ζωντανοί».

Μάλιστα στην συνομιλία η (φερόμενη ως) Γιούλια ακούγεται να εκτιμά πως σύντομα θα πάρει εξιτήριο, διαβεβαιώνοντας ότι η κατάσταση του Σεργκέι Σκριπάλ βελτιώνεται.

Η Βικτόρια Σκριπάλ που είναι ξαδέρφη της Γιούλια είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι επιθυμεί να επισκεφθεί την Βρετανία και να προσπαθήσει να φέρει τη Γιούλια πίσω στην Ρωσία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM
Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM