Εθνική περιοδεία Μέι ένα χρόνο πριν το Brexit

Εθνική περιοδεία Μέι ένα χρόνο πριν το Brexit Facebook Twitter
EPA/MARKUS HEINE
0

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα επισκεφθεί σήμερα και τις τέσσερις συνιστώσες του Ηνωμένου Βασιλείου προκειμένου να μιλήσει με τους συμπολίτες της για το Brexit, ένα χρόνο ακριβώς πριν την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Σήμερα, ένα χρόνο πριν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ε.Ε. και αρχίσει να χαράσσει έναν νέο δρόμο στον κόσμο, θα επισκεφθώ και τις τέσσερις συνιστώσες του Ηνωμένου Βασιλείου για να ακούσω αυτό που ο κόσμος, σε όλη τη χώρα, σκέφτεται για το Brexit», δήλωσε η Τερέζα Μέι πριν την επίσκεψή της σύμφωνα με τη Ντάουνινγκ Στριτ.

Η πρωθυπουργός θα ξεκινήσει την περιοδεία της από τη Σκοτία, όπου θα επισκεφθεί ένα εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας στο Ερσίαρ, στη συνέχεια θα πάει στο Νιούκασλ (βορειοανατολική Αγγλία) για να συναντήσει μια ομάδα γονέων και παιδιών.

Θα γευματίσει παρέα με αγρότες κοντά στο Μπέλφαστ, την πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας, πριν μεταβεί στο Μπάρι για μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με Ουαλούς επιχειρηματίες.

Η Τερέζα Μέι διαβεβαιώνει ότι με το Brexit, οι διαφορετικές περιοχές που αποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο θα επωφεληθούν από τις αυξημένες εξουσίες λήψης αποφάσεων, που μέχρι στιγμής έχουν οι Βρυξέλλες.

Ενώ ένα από τα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. είναι το θέμα των συνόρων μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, η Τερέζα Μέι δεσμεύεται να «προστατεύσει την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου στο σύνολό της».

«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα εγερθούν νέα σύνορα εντός της κοινής, εσωτερικής μας αγοράς και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι σε θέση να σέβεται τις διεθνείς υποχρεώσεις στο μέλλον», εξηγεί η Μέι.

Πεπεισμένη ότι το μέλλον θα είναι «λαμπρό», η Μέι περιγράφει τη μελλοντική εικόνα ενός Ηνωμένου Βασιλείου που θα έχει «ελεύθερες εμπορικές συναλλαγές με τους φίλους του και τους εταίρους του στην Ευρώπη και πέραν αυτής».

«Έχοντας ανακτήσει τον έλεγχο των νόμων μας, των συνόρων μας και των χρημάτων μας, και έχοντας αδράξει τις ευκαιρίες που προσφέρει το Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο θα ευημερήσει ως μια ισχυρή και ενωμένη χώρα που θα ωφελήσει όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από το εάν ψήφισαν υπέρ ή κατά του Brexit».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβάλλον / Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστημονικές ομάδες εκφράζουν οργή, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση υπονομεύεται από τις πιστώσεις, που θεωρούνται ευρέως αναποτελεσματικές
LIFO NEWSROOM
Έκθεση του ΟΗΕ κατονομάζει επιχειρηματικούς κολοσσούς που «κερδοσκοπούν από τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα»

Διεθνή / Έκθεση του ΟΗΕ κατονομάζει επιχειρηματικούς κολοσσούς που «κερδοσκοπούν από τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα»

Αμερικανικές εταιρείες όπως η Microsoft, η Alphabet Inc., η IBM και η Amazon, αλλά και Caterpillar, Rada, HD Hyundai, Volvo, Airbnb, Booking.com, Drummond,Barclays, BP είναι μεταξύ των εταιρειών που αναφέρει στην έκθεσή της η ειδική εισηγήτρια για τη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Diddy: Στη φυλακή μέχρι την επιβολή ποινής - Δεν έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση

Διεθνή / Diddy: Στη φυλακή μέχρι την επιβολή ποινής - Δεν έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση

Οι 12 ένορκοι τον απάλλαξαν για τρεις από τις πέντε σοβαρότερες κατηγορίες - Ο Κομπς γονάτισε, έκρυψε το πρόσωπό του και προσευχήθηκε, τρέμοντας, με το άκουσμα της ετυμηγορίας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Διεθνή / Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Ειδικοί στο διεθνές δίκαιο εκτιμούν ότι η χρήση τέτοιου πυρομαχικού, παρά την επιβεβαιωμένη παρουσία αμάχων – μεταξύ των οποίων παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι – είναι σχεδόν βέβαιο ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ενδέχεται να συνιστά έγκλημα πολέμου
LIFO NEWSROOM