Το Κρεμλίνο κατηγορεί τις ΗΠΑ για τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από άλλες χώρες

Το Κρεμλίνο κατηγορεί τις ΗΠΑ για τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από άλλες χώρες Facebook Twitter
0

Τις ΗΠΑ κατηγορεί ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ,για τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από 23 χώρες, στον απόηχο της υπόθεσης Σκριπάλ. 

Ο ίδιος θεωρεί πως οι συντονισμένες ανακοινώσεις από ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία και 20 ακόμα χώρες, είναι αποτέλεσμα της «κολοσσιαίας πίεσης» που ασκεί στους υπόλοιπους η Ουάσιγκτον. 


«Όταν ζητάνε από έναν ή δύο διπλωμάτες να εγκαταλείψουν αυτή ή την άλλη χώρα, μουρμουρίζοντας δικαιολογίες στο αυτί, γνωρίζουμε επακριβώς ότι αυτό είναι αποτέλεσμα κολοσσιαίων πιέσεων, κολοσσιαίου εκβιασμού, τα οποία αποτελούν δυστυχώς το βασικό όπλο της Ουάσινγκτον στη διεθνή σκηνή», κατήγγειλε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Τασκένδη, η οποία μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.


Είκοσι τρεις χώρες, εκ των οποίων 16 μέλη της ΕΕ, αποφάσισαν να απελάσουν συνολικά 116 Ρώσους διπλωμάτες στο πλαίσιο των δυτικών κυρώσεων, μετά τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ και της κόρης του στο Σάλσμπερι της Βρετανίας.

Η Βρετανία κατηγορεί ανοικτά τη Ρωσία για το χτύπημα, καθώς και για παρασκευή και διατήρηση χημικών όπλων με το Κρεμλίνο να αρνείται σθεναρά όλες τις κατηγορίες. 


«Θα απαντήσουμε, μην αμφιβάλλετε! Διότι κανείς δεν μπορεί να ανεχθεί μια τέτοια αγένεια και δεν πρόκειται να το κάνουμε ούτε εμείς», τόνισε ο Λαβρόφ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM
«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM