Την απέλαση Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ για την υπόθεση Σκριπάλ σχεδιάζει ο Λευκός Οίκος

Την απέλαση Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ για την υπόθεση Σκριπάλ σχεδιάζει ο Λευκός Οίκος Facebook Twitter
EPA
0

Την απέλαση δεκάδων Ρώσων αξιωματούχων διπλωματών από τις ΗΠΑ σκέφτεται ο Λευκός Οίκος, στο πλαίσιο των δυτικών κυρώσεων για την επίθεση κατά του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου, Σεργκέι Σκρίπαλ στις 4 Μαρτίου στο Σάλσμπερι της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με τους συμβούλους του για το ζήτημα και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

«Οι ΗΠΑ συμπαραστέκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάζοντας την απαράδεκτη πράξη της Ρωσίας. Ο πρόεδρος εξετάζει όλες τις εναλλακτικές λύσεις για να φέρει τη Ρωσία προ των ευθυνών της», ήταν το σχόλιο στο οποίο περιορίστηκε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου όταν ερωτήθηκε για το θέμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η «χρονοτριβή» οφείλεται στο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να βεβαιωθεί πως οι χώρες της Ευρώπης θα λάβουν παρόμοιες κυρώσεις σε βάρος του Κρεμλίνου.

Για την δηλητηρίαση του Σκεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, η Μεγάλη Βρετανία κατηγορεί πλέον ανοικτά τη Ρωσία για χρήση χημικού όπλου σε ευρωπαϊκό έδαφος καθώς και για παρασκευή και διατήρηση νευροτοξικών παραγόντων.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο αρνείται όλες τις κατηγορίες και απαντά «συμμετρικά» στις κυρώσεις που του επιβάλλει η βρετανική κυβέρνηση, με ισάριθμες απελάσεις αξιωματούχων και πίεση σε βρετανικούς οργανισμούς που λειτουργούν επί ρωσικού εδάφους.

Με πληροφορίες από CNBC και Bloomberg

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM
Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM