To Σαν Φρανσίσκο απαγορεύει εντελώς τη γούνα

To Σαν Φρανσίσκο απαγορεύει εντελώς τη γούνα Facebook Twitter
0

Το Σαν Φρανσίσκο απαγόρευσε την πώληση γούνινων ενδυμάτων μετά το ομόφωνο ψήφισμα του Συμβουλίου Εποπτικών αρχών της πόλης, παρά τις έντονες αντιδράσεις των επιχειρηματιών του κλάδου.

Η απαγόρευση η οποία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2019, ισχύει για ενδύματα και αξεσουάρ που περιέχουν πραγματική γούνα, συμπεριλαμβανομένων παλτών, μπρελόκ και γαντιών.

Εντούτοις, εξαιρούνται κάποια ζωικά προϊόντα όπως το δέρμα και το μαλλί, ενώ τα καταστήματα που πωλούν γούνινα ρούχα από δεύτερο χέρι θα συνεχίσουν να πωλούν τα μεταχειρισμένα. Όσοι παραβούν την απόφαση θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο έως 1.000 δολάρια.

Η απαγόρευση αυτή, ωστόσο, προβλέπει να δοθεί μια περίοδος χάριτος μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 στους εμπόρους λιανικής πώλησης ώστε να πουλήσουν τα γούνινα προϊόντα που υπάρχουν στον κατάλογό τους, για παραγγελίες που έχουν δεχτεί πριν από τις 20 Μαρτίου 2018.

«Περισσότερα από 50 εκατομμύρια ζώα σκοτώνονται βίαια κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο για να στηρίξουν τη βιομηχανία μόδας», δήλωσε μετά την ψήφιση της απαγόρευσης η Κέιτ Τανγκ, εισηγήτρια της πρότασης.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η πώληση προϊόντων από πραγματική γούνα στο Σαν Φρανσίσκο είναι «ασυμβίβαστη με το ήθος της πόλης να αντιμετωπίζει όλα τα έμβια όντα, τους ανθρώπους και τα ζώα με καλοσύνη». Ο δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο Μαρκ Φάρελ τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης λέγοντας ότι θα την υπογράψει όταν «φθάσει στο γραφείο του».

Ωστόσο, η βιομηχανία γούνας εναντιώθηκε στην απόφαση προειδοποιώντας για απώλεια εκατ. δολαρίων και θέσεων εργασίας. Η Διεθνής Ομοσπονδία Γούνας και το Συμβούλιο της Αμερικής για τη Γούνα απέστειλαν την περασμένη εβδομάδα μία επιστολή στο Συμβούλιο Εποπτικών Αρχών στην οποία υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση «θα επιφέρει απώλειες εκατομμυρίων δολαρίων σε φορολογικά έσοδα και θέσεις εργασίας».

Υπέρ της απαγόρευσης τάχθηκε η Humane Society International (HSI) που αγωνίζεται υπέρ της καλής μεταχείρισης των ζώων. «Σήμερα το Σαν Φρανσίσκο μπήκε στον χάρτη ως μία κορυφαία προοδευτική πόλη», δήλωσε η επικεφαλής της HSI, Κίτι Μπλοκ, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «μία συναρπαστική και ιστορική νίκη τόσο για τα ζώα, όσο και για τον συμπονετικό καταναλωτισμό».

Το Σαν Φρανσίσκο είναι η μεγαλύτερη αμερικανική πόλη που έχει υιοθετήσει μια τέτοια πολιτική.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χασάν Πικέρ: Ο YouTuber και επικριτής του Τραμπ λέει ότι συνελήφθη και ανακρίθηκε από συνοριακούς πράκτορες στις ΗΠΑ

Διεθνή / Χασάν Πικέρ: Ο YouTuber και επικριτής του Τραμπ λέει ότι συνελήφθη και ανακρίθηκε από συνοριακούς πράκτορες στις ΗΠΑ

Ο Hasan Piker, αριστερός πολιτικός σχολιαστής που έχει 2,8 εκατομμύρια οπαδούς στο Twitch, υποστηρίζει ότι ρωτήθηκε για την πολιτική του τοποθέτηση, τη γνώμη του για τον Τραμπ και αν έχει διασυνδέσεις με τρομοκρατικές ομάδες.
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Πέντε γυναίκες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο ποζάρουν για το Playboy

Διεθνή / Ουκρανία: Οι γυναίκες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο ποζάρουν για το Playboy

Στο νέο τεύχος του Playboy Ουκρανίας, πέντε γυναίκες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο με τη Ρωσία, ανάμεσά τους και δύο που έχασαν τα άκρα τους, ποζάρουν αποκαλύπτοντας τα σημάδια στο σώμα τους και την ιστορία τους
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε νοσοκομείο - Ενας δημοσιογράφος νεκρός σύμφωνα με τη Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε νοσοκομείο - Ενας δημοσιογράφος νεκρός σύμφωνα με τη Χαμάς

Η κυβέρνηση της Χαμάς κατήγγειλε σε δική της ανακοίνωση ότι ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου «προκάλεσε τον θάνατο ασθενών», χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ–Κίνα: Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ και το τέλος της εποχής του ελεύθερου εμπορίου

Διεθνή / ΗΠΑ–Κίνα: Ο «πόλεμος» του Τραμπ και το τέλος της εποχής του ελεύθερου εμπορίου

Πώς η στρατηγική των δασμών του Ντόναλντ Τραμπ από το 2017 έως το 2025 αναδιαμόρφωσε το παγκόσμιο εμπορικό τοπίο, κλυδώνισε τις αγορές και επανακαθόρισε τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Πεκίνου
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
ΗΠΑ: Τέλος στο Προστατευτικό Καθεστώς για Αφγανούς – Κίνδυνος Απέλασης για 9.000 Πρόσφυγες

Διεθνή / ΗΠΑ: Τέλος στο καθεστώς προστασίας για Αφγανούς πολίτες – Κίνδυνος απέλασης για 9.000 πρόσφυγες

Η κυβέρνηση Τραμπ, μέσω της Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Kristi Noem, τερματίζει το Προστατευτικό Καθεστώς για χιλιάδες Αφγανούς - Οργή από ανθρωπιστικές οργανώσεις και προειδοποιήσεις για μαζικές απελάσεις
LIFO NEWSROOM