Αναστασιάδης: Οι φυσικοί πόροι ανήκουν στο κράτος και όλους τους νόμιμους κατοίκους του

Αναστασιάδης: Οι φυσικοί πόροι ανήκουν στο κράτος και όλους τους νόμιμους κατοίκους του Facebook Twitter
SOOC
0

Για το Κυπριακό και τα ενεργειακά μίλησε στο Al Jazeera ο πρόεδρος Αναστασιάδης, δηλώνοντας για ακόμη μία φορά, έτοιμος να επανέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.


Ο Κύπριος πρόεδρος σημείωσε πως «κάθε φορά που δεν βρίσκεται λύση ο κόσμος απογοητεύεται και η έλλειψη εμπιστοσύνης αυξάνεται».

Όσον αφορά τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και το ζήτημα συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως εδώ και τέσσερα χρόνια γίνονται συνομιλίες για επίτευξη λύσης και το θέμα των υδρογονανθράκων δεν βρέθηκε ποτέ στο τραπέζι, διότι έχει συμφωνηθεί.

Οι φυσικοί πόροι ανήκουν στο κράτος και όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου, είτε πρόκειται για Ελληνοκυπρίους, είτε για Τουρκοκυπρίους , πρόσθεσε .


Επίσης, ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στις έρευνες, που θα αρχίσουν από την ExxonMobil.

«Ελπίζω η Τουρκία να απόσχει από οποιαδήποτε εχθρική πράξη», δήλωσε .

Σε ερώτηση, εάν ζήτησε από τις ΗΠΑ την οποιαδήποτε στρατιωτική υποστήριξη για εξασφάλιση των ερευνών, είπε πως δεν επιθυμεί να εμπλακεί στρατός, αλλά εναπόκειται στις ΗΠΑ να προστατεύσουν τα δικά τους συμφέροντα.

«Εμείς κάναμε ότι έπρεπε για να πετύχει το ενεργειακό μας πρόγραμμα», κατέληξε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM