Καλόγρια που βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με την Katy Perry κατέρρευσε και πέθανε στο δικαστήριο

Καλόγρια που βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με την Katy Perry κατέρρευσε και πέθανε στο δικαστήριο Facebook Twitter
1

Μία καλόγρια που βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με την Katy Perry κατέρρευσε και πέθανε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου την Παρασκευή.

Η μοναχή Catherine Rose Holzman ήταν 89 ετών και μαζί με την επίσης μοναχή Rita Callanan βρίσκονταν σε δικαστική διένεξη με τη διάσημη τραγουδίστρια και την Αρχιεπισκοπή του Λος Άντζελες σχετικά με πώληση ενός οικοπέδου που στέγαζε άλλοτε ένα παλιό μοναστήρι.

Η Perry είχε συμφωνήσει να αγοράσει την έκταση έναντι του ποσού των 14.5 εκατ. δολαρίων αλλά γρήγορα το deal «πάγωσε» εξαιτίας της αντίδρασης των δύο μοναχών.

Η Catherine Rose και η Rita Callanan υποστήριξαν ότι δεν συμφωνούν με την πώληση του πρώην μοναστηριού στην 33χρονη ποπ σταρ, στις επιτυχίες της οποίας συγκαταλέγονται κομμάτια όπως τα «I Kissed A Girl» και «Ur So Gay».

H ίδια η τραγουδίστρια είχε επισκεφτεί στο παρελθόν τις δύο μοναχές προκειμένου να τις μεταπείσει ενώ φέρεται να τους έδειξε το τατουάζ με τον Ιησού που έχει χτυπήσει και να τους τραγούδησε έναν εκκλησιαστικό ύμνο. Αλλά οι ίδιες παρέμειναν ανένδοτες.

«Είδα τα βίντεο της και δεν είμαι καθόλου χαρούμενη» είχε δηλώσει στους Los Angeles Times η αδερφή Rita Callanan.

Έτσι, οι δύο μοναχές πούλησαν την έκταση σε έναν ντόπιο ιδιοκτήτη εστιατορίων χωρίς, ωστόσο, να πάρουν την έγκριση της Αρχιεπισκοπής κάτι που οδήγησε τις δύο πλευρές στα δικαστήρια.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η πώληση εμπόδισε ηθελημένα την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας στην Perry. Η ανακοίνωση της οριστικής απόφασης έχει αναβληθεί λόγω του θανάτου της ηλικιωμένης γυναίκας.

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Καθώς όλο και περισσότερα θερινά σινεμά ανοίγουν, η συνέχεια ενός απέθαντου franchise, το φρέσκο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κωστή Χαραμουντάνη και το κινηματογραφικό companion piece του νέου άλμπουμ του Weeknd είναι τρεις από τις έξι νέες ταινίες που επιχειρούν να φέρουν τους θεατές πίσω στις αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
hjnrjh

Πολιτισμός / ΕΣΩ 2025: Oι σημαντικότερες στιγμές στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου

Η 13η ΕΣΩ: 'Αγκαλιάζοντας το Χάος σ’ έναν Έξυπνο Κόσμο' ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 7 Μαΐου 2025 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ακριβώς όπως υποσχέθηκε, σαν αγκαλιά, που εμπεριέχει την ρευστότητα του σύγχρονου, διασυνδεδεμένου κόσμου μας που, διαρκώς, αλλάζει.
ΜΕΛΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ-ΠΟΛΛΑΤΟΥ
Έρχεται στο Μεσολόγγι ο αυθεντικός πίνακας του Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»

Πολιτισμός / Μεσολόγγι: Έρχεται ο αυθεντικός πίνακας του Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»

Ανακοινώθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την έναρξη του επετειακού κύκλου των 200 χρόνων από την ηρωική Έξοδο - Η αποκάλυψη του Νίκου Αλάγια για τον πατέρα του που μετανάστευσε στη Γαλλία τη δεκαετία του 1960
LIFO NEWSROOM
«Allspice» στο Μουσείο Ακρόπολης: Mια έκθεση για τις αρπαγές, τις λεηλασίες, τις διώξεις των πολιτισμών

Εικαστικά / «Allspice» στο Μουσείο Ακρόπολης: Mια έκθεση για τις αρπαγές, τις λεηλασίες, τις διώξεις των πολιτισμών

Ο Michael Rakowitz, χρησιμοποιώντας αντισυμβατικές προσεγγίσεις, ανοίγει έναν διάλογο με έργα συγκινητικά, φανερά πολιτικά, υπενθυμίζοντάς μας την επανάληψη οδυνηρών γεγονότων της Ιστορίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νίκολας Κάλιναν: Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μιλησε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τη συνεργασία με την Ελλάδα

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μιλά για συνεργασία, αλλά όχι επιστροφή

Ο Νίκολας Κάλιναν, Διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, αναφέρεται στη συνέντευξή του για τη συνεργασία με την Ελλάδα γύρω από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, χωρίς να δίνει σαφή απάντηση για την επιστροφή τους
LIFO NEWSROOM
Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Πολιτισμός / Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Το αλουμίνιο δεν είναι απλώς το εικαστικό μέσο για τη νέα δουλειά του Σωκράτη Σωκράτους που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Eins στη Λεμεσό της Κύπρου· είναι το φάντασμα που στοιχειώνει τον καλλιτέχνη.
LIFO NEWSROOM
Δείτε πώς ακριβώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2400 χρόνια

Πολιτισμός / Δείτε πώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2.400 χρόνια - Το εντυπωσιακό «παιχνίδι» με το φως

O καθηγητής Juan de Lara του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με την βοήθεια της τεχνολογίας έδειξε πώς οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποίησαν προηγμένες τεχνικές φωτισμού για να μετατρέψουν το εσωτερικό του Παρθενώνα σε ένα εντυπωσιακό θέαμα
LIFO NEWSROOM
Γιατί ο Moby προσφέρει δωρέαν την μουσική του και έχει γίνει «ο παράξενος γέρος που θα δεις στα βουνά»

Πολιτισμός / Γιατί ο Moby προσφέρει δωρέαν την μουσική του και έχει γίνει «ο παράξενος γέρος που θα δεις στα βουνά»

Νηφάλιος πλέον και με αρκετά χρόνια να τον χωρίζουν από τις μέρες της απόλυτης δόξας, ο Moby τα τελευταία χρόνια κάνει κάτι που λίγοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες τολμούν
LIFO NEWSROOM