Σε επιφυλακή ο Έβρος από την άνοδο της στάθμης σε πολλούς ποταμούς

Σε επιφυλακή ο Έβρος από την άνοδο της στάθμης σε πολλούς ποταμούς Facebook Twitter
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/EUROKINISSI
0

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο νομός Έβρου, λόγω της ανόδου των υδάτων των ποταμών Έβρου, Άρδα και Ερυθροποτάμου.

Η στάθμη των νερών στο Πύθιο Διδυμοτείχου - με όριο επιφυλακής τα 4,70 μέτρα - ανήλθε στα 4,85 μ., ενώ στο «Πέταλο» στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, αγγίζει τα ήδη 5,51 μέτρα «δίπλα» στο όριο επιφυλακής των 5,60 μέτρων, όπως τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ο κ. Πέτροβιτς προειδοποιεί πως αν τις επόμενες ημέρες ανέβει η θερμοκρασία στη γειτονική Βουλγαρία, το λιώσιμο των πάγων μπορεί τελικώς να δημιουργήσει προβλήματα. 

Για τον λόγο αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου συστήνει στους δημάρχους, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να είναι σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο πλημμύρας.

Ειδικότερα, ο κ. Πέτροβιτς ζητά από τις δημοτικές Αρχές να ενημερώσουν άμεσα τους κατοίκους των περιοχών τους ώστε να μην πλησιάζουν κοντά στους ποταμούς Έβρο, Άρδα, Ερυθροπόταμο και τα αναχώματα τους.

Παράλληλα, είναι απαραίτητα η έγκαιρη απομάκρυνση μηχανημάτων και εργαλείων από τα επικίνδυνα σημεία. 


Ερωτηθείς για την κατάσταση των αναχωμάτων, ο κ. Πέτροβιτς αναφέρει πως έχουν κλείσει 154 ρήγματα που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του 2014-15.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψυχολόγοι μεταβαίνουν στα Βορίζια: «Θα προσπαθήσουμε για την ασφάλεια των παιδιών και την αλλαγή νοοτροπίας»

Ελλάδα / Ψυχολόγοι μεταβαίνουν στα Βορίζια: «Τα παιδιά δεν πρέπει να αποτελούν αγωγούς συγκρούσεων»

«Θα προσπαθήσουμε για την προστασία της ψυχοσυναισθηματικής τους κατάστασης και την αλλαγή νοοτροπίας στην κοινότητα», λέει μέλος της ειδικής διεπιστημονικής επιτροπής που έχει κληθεί να μεταβεί στα Βορίζια
LIFO NEWSROOM