40 οι νεκροί από τη φωτιά σε νοσοκομείο της Ν.Κορέας - Κατέληξε ένας ηλικιωμένος

40 οι νεκροί από τη φωτιά σε νοσοκομείο της Ν.Κορέας - Κατέληξε ένας ηλικιωμένος Facebook Twitter
EPA
0

Σε 40 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή σε νοσοκομείο στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με νέο απολογισμό των αρχών που αναθεωρείται προς τα πάνω μετά τον θάνατο σήμερα ενός ηλικιωμένου.

Ο 81 ετών άνδρας πέθανε σε άλλο νοσοκομείο της πόλης Μιριάν, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου είχε εισαχθεί σε κρίσιμη κατάσταση μετά την πυρκαγιά, διευκρίνισε εκπρόσωπος του δήμου.

Ο άνδρας αυτός βρισκόταν στον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου Sejong όταν ξέσπασε η καταστροφική πυρκαγιά και είχε εισπνεύσει τοξικό καπνό, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου εξαιτίας μάλλον ελαττωματικών καλωδιώσεων και επεκτάθηκε γρήγορα στους άλλους ορόφους.

Για τη φωτιά πιστεύεται ότι ευθύνονται επίσης τα φθηνά και εύφλεκτα οικοδομικά υλικά που είχαν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του κτιρίου, οι ανεπαρκείς έξοδοι κινδύνου, αλλά και οι προεκτάσεις του κτιρίου που είχαν κατασκευαστεί παράνομα, όπως και η έλλειψη προσωπικού.

Η Νότια Κορέα γνώρισε μια θεαματική ανάπτυξη μετά τον Πόλεμο της Κορέας (1950-1953) φτάνοντας στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με βάση το ΑΕΠ. Ωστόσο αντιμετωπίζει πολλά δυστυχήματα με πυρκαγιές επειδή ορισμένα κτίρια χτίστηκαν βιαστικά.

Το νοσοκομείο Sejong διέθετε 95 κλίνες, αλλά δεν προβλεπόταν από το νόμο, λόγω του μικρού μεγέθους του, να διαθέτει αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης.

Η πυρκαγιά στο νοσοκομείο αυτό ήταν η χειρότερη τραγωδία του είδους που σημειώθηκε στη χώρα από το 2003.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για νέο παγκόσμιο δασμό 10%: «Θα τεθεί σε ισχύ σχεδόν αμέσως»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβάλλει νέο παγκόσμιο δασμό μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να ακυρώσει πολλούς από τους παγκόσμιους δασμούς που είχε επιβάλει πέρυσι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Διεθνή / «Ντροπή»: Έξαλλος ο Τραμπ με το Ανώτατο Δικαστήριο για τους δασμούς - Ανακοίνωσε παγκόσμιο δασμό 10% 

Ο Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους δικαστές που συντάχθηκαν με την πλειοψηφία, λέγοντας ότι είναι «αντιπατριώτες» και «ντροπή για τις οικογένειές τους»
THE LIFO TEAM