LIVE ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Κόντρα Ν. Κορέας και Ιαπωνίας για τις «γυναίκες της ανακούφισης»

Κόντρα Ν. Κορέας και Ιαπωνίας για τις «γυναίκες της ανακούφισης» Facebook Twitter
EPA/YONHAP
0

Η Νότια Κορέα δήλωσε σήμερα ότι δεν θα επιδιώξει την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας του 2015 με την Ιαπωνία κι αναφορικά με το ευαίσθητο ζήτημα των «γυναικών της ανακούφισης» που εξαναγκαστικά οδηγήθηκαν στους οίκους ανοχής της Ιαπωνίας.

Η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Κανγκ Kιάουνγκ-χα δήλωσε σήμερα ότι είναι «αδιαμφισβήτητο» ότι οι δύο κυβερνήσεις επέτυχαν την συμφωνία του 2015, στο πλαίσιο της οποίας, η Ιαπωνία ζήτησε συγνώμη από τα θύματα, ενώ διέθεσε ποσό 8,8 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα ταμείο για την υποστήριξη των θυμάτων.

Ωστόσο, το Τόκιο πρέπει να κάνει περισσότερες προσπάθειες για να βοηθήσει τα θύματα προκειμένου «να ανακτήσουν την τιμή και την αξιοπρέπειά τους, αλλά και να επουλώσουν τα τραύματα στις καρδιές τους», δήλωσε η Κανγκ στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της χώρας, Μουν Τζέι-ιν έχει δηλώσει ότι η συμφωνία του 2015 έχει σοβαρά προβλήματα, ενώ η Ιαπωνία από την πλευρά της, προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια αναθεώρησής της θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στις διμερείς σχέσεις.

Ιαπωνία: Το Τόκιο δεν μπορεί ν' αποδεχτεί τις απαιτήσεις της Σεούλ

Σε απάντηση στην υπουργό των Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών, Τάρο Κόνο δήλωσε ότι το Τόκιο δεν μπορεί ν' αποδεχτεί τις απαιτήσεις της Νότιας Κορέας για την ενεργοποίηση πρόσθετων μέτρων σχετικά με την διμερή συμφωνία του 2015.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

LIVE ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ανησυχία στη Μέση Ανατολή εν μέσω αυξανόμενης φημολογίας για αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ρητορική κλιμάκωσης δεν έχει εκλείψει, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν συχνά τις πυραυλικές δυνατότητες της χώρας, ενισχύοντας το κλίμα έντασης
THE LIFO TEAM
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM