Επίσημη επίσκεψη Ερντογάν στο Τσαντ

Επίσημη επίσκεψη Ερντογάν στο Τσαντ Facebook Twitter
EPA/SIMELA PANTZARTZI
0

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφθασε σήμερα στη Ντζαμένα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στο Τσαντ, την πρώτη αυτού του είδους στη χώρα.

Υπό τη συνοδεία μιας πολυπληθούς αντιπροσωπείας, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους αφίχθη νωρίς το απόγευμα στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Τσαντ, όπου τον υποδέχθηκε, μόλις το αεροσκάφος του προσγειώθηκε, ο ομόλογός του Ιντρίς Ντεμπί Ίτνο.

Οι δύο άνδρες είχαν μια πρώτη συνάντηση στο αεροδρόμιο. Αυτό το ταξίδι «ανοίγει μια νέα σελίδα στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», επισήμανε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρικό γραφείο του Τσαντ.

Τον Τούρκο πρόεδρο συνοδεύουν 10 υπουργοί, μεταξύ αυτών οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, και περίπου 100 Τούρκοι επιχειρηματίες.

Πριν από τη Ντζαμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε την Κυριακή και τη Δευτέρα το Σουδάν στο πλαίσιο μιας «ιστορικής επίσκεψης», η οποία ολοκληρώθηκε με την υπογραφή τουλάχιστον 10 συμφωνιών σε διμερές επίπεδο. Κατόπιν αναμένεται να επισκεφθεί την Τυνησία, το τρίτο και τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην περιοχή.

Όπως στην περίπτωση του Σουδάν, ο στόχος αυτής της επίσκεψης στο Τσαντ είναι κυρίως οικονομικού χαρακτήρα μεσούσης της σοβαρής οικονομικής κρίσης σε αυτή τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί την Ισπανία για «έλλειψη σεβασμού» προς το ΝΑΤΟ, απειλώντας με δασμούς, ενώ οι χώρες της βόρειας Ευρώπης ζητούν από τον Πέδρο Σάντσεθ να «πληρώσει το δίκαιο μερίδιό του» στην άμυνα της Ευρώπης
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΟΛΙΒΙΕ ΦΟΡ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΚΟΡΝΙ

Διεθνή / Πολιτική κρίση στη Γαλλία: Ο «φόρος Ζούκμαν» φέρνει σε δύσκολη θέση τον Λεκορνί και δίνει πόντους στους Σοσιαλιστές

Οι Σοσιαλιστές ζητούν «φόρο Ζουκμάν» 2% στις μεγάλες περιουσίες. Ο Λεκορνί αντιμέτωπος με την πιο κρίσιμη πολιτική μάχη της πρωθυπουργίας του
LIFO NEWSROOM
Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Διεθνή / Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Στις 19 Νοεμβρίου αρχίζει η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο κλαμπ του Κότσανι στη Βόρεια Μακεδονία, όπου 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Συνολικά 37 άτομα κατηγορούνται, ανάμεσά τους πρώην αξιωματούχοι
LIFO NEWSROOM
ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑ

Διεθνή / Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Οι τελευταίες στιγμές του μοντέλου και ριάλιτι σταρ - Με ποιον μιλούσε πριν δολοφονηθεί

Το παρελθόν του δράστη - Φέρεται πως είχε προσπαθήσει να την ρίξει από το μπαλκόνι στο παρελθόν - «Αν με αφήσεις, θα σε σκοτώσω και θα σκοτώσω και τη μητέρα σου»
LIFO NEWSROOM