No.1

Το 2017 ήταν η πιο βίαιη χρονιά της τελευταίας 20ετίας για το Μεξικό - Σημειώθηκαν πάνω από 23.000 ανθρωποκτονίες

Το 2017 ήταν η πιο βίαιη χρονιά της τελευταίας 20ετίας για το Μεξικό - Σημειώθηκαν πάνω από 23.000 ανθρωποκτονίες Facebook Twitter
0

Το 2017 ήταν το πιο βίαιο έτος της τελευταίας 20ετίας στο Μεξικό, με 23.101 ανθρωποκτονίες να καταγράφονται στα τέλη Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό ανθρωποκτονιών στη χώρα από τότε που άρχισαν να συγκεντρώνονται επίσημα στατιστικά στοιχεία, δηλαδή εδώ και δύο δεκαετίες.

Ο αριθμός στα τέλη Νοεμβρίου ξεπέρασε τα αντίστοιχα στοιχεία του 2011, το οποίο θεωρείτο έως τώρα το πιο βίαιο έτος με 22.409 καταγεγραμμένες ανθρωποκτονίες.

Μόνο τον Νοέμβριο καταγράφηκαν στη χώρα 2.212 δολοφονίες. Τον Οκτώβριο, ο αριθμός ανήλθε στα επίπεδα ρεκόρ των 2.380 δολοφονιών.

Περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν ανεπηρέαστες από τις συγκρούσεις μεταξύ των καρτέλ, όπως η πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ - που είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των ξένων τουριστών - έζησαν φέτος ένα πρωτόγνωρο κύμα βίας.

Από τότε που ο πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν (2006-2012) ξεκίνησε τον πόλεμο κατά των καρτέλ ναρκωτικών με τη βοήθεια του στρατού, τα κρούσματα βίας στο Μεξικό έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Η εκστρατεία αυτή επέτρεψε τη σύλληψη αρκετών βαρόνων ναρκωτικών, αλλά είχε επίσης ως αποτέλεσμα τον κατακερματισμό των εγκληματικών οργανώσεων και την κλιμάκωση της βίας στη χώρα, όπως εκτιμούν οι εμπειρογνώμονες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM