Νέα ακτοπλοϊκή γραμμή θα ενώνει τα νησιά του Ιονίου

Νέα ακτοπλοϊκή γραμμή θα ενώνει τα νησιά του Ιονίου Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
0

Προχωράει ο διαγωνισμός για τη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που θα ενώνει τα νησιά του Ιονίου μεταξύ τους, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι την ανακοίνωση της απόφασης αυτής έκανε ο ίδιος ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα.

Η γραμμή θα περιλαμβάνει τα εξής λιμάνια: Κέρκυρα - Παξοί, Βασιλική Λευκάδας, Πισαετός Ιθάκης, Σάμη Κεφαλονιάς, Ζάκυνθος.

Τα καλοκαιρινά δρομολόγια θα γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ τη γραμμή θα αναλάβει επιβατηγό/δρομολογιακό πλοίο με μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον 90 επιβατών τον χειμώνα και 170 επιβατών το καλοκαίρι.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Ελλάδα / Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμπεντ συντάσσει ξεχωριστή σχετική έκθεση «για όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών και για όλες τις χώρες που λαμβάνουν βοήθεια, σύμφωνα με τον Νόμο περί Εξωτερικής Βοήθειας του 1961 και τον Νόμο περί Εμπορίου του 1974»
LIFO NEWSROOM
Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

Ελλάδα / Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

H Ελλάδα καταγράφει ήδη πάνω από 454.000 στρέμματα καμένα έως τις 19 Αυγούστου, γεγονός που κατατάσσει το 2025 ως την πέμπτη χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών, επισημαίνει ο Κώστας Λαγουβάρδος
LIFO NEWSROOM