ΕΕ: Οι υπουργοί Οικονομικών υιοθετούν «μαύρη λίστα» με 17 φορολογικούς παραδείσους

ΕΕ: Οι υπουργοί Οικονομικών υιοθετούν «μαύρη λίστα» με 17 φορολογικούς παραδείσους Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υιοθέτησαν σήμερα μια «μαύρη λίστα» φορολογικών παραδείσων που περιλαμβάνει 17 περιοχές φορολογικής δικαιοδοσίας εκτός της ΕΕ, οι οποίες θεωρούνται μη συνεργάσιμες σε φορολογικά ζητήματα, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.


Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι χώρες αυτές είναι: Αμερικανική Σαμόα, Μπαχρέιν, Μπαρμπέιντος, Γρενάδα, Γκουάμ, Νότια Κορέα, Μακάο, Νήσοι Μάρσαλ, Μογγολία, Ναμίμπια, Παλάου, Παναμάς, Αγία Λουκία, Σαμόα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Τυνησία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.


Ο Λεμέρ δήλωσε πως άλλες 47 περιοχές φορολογικής δικαιοδοσίας περιλαμβάνονται σε μια 'γκρίζα' λίστα χωρών που αυτή τη στιγμή δεν συμμορφώνονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά έχουν δεσμευθεί να αλλάξουν τους φορολογικούς τους κανόνες.


Οι χώρες που περιλαμβάνονται στη 'μαύρη λίστα' μπορεί να χάσουν την πρόσβαση σε ευρωπαϊκά κεφάλαια. Τις επόμενες εβδομάδες θα αποφασιστούν και άλλα ενδεχόμενα αντίμετρα, δήλωσε ο Λεμέρ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πεντάγωνο: «Συντριπτικό πλήγμα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - «Ο Τραμπ θέλει ειρήνη»

Διεθνή / Πεντάγωνο: «Συντριπτικό πλήγμα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - «Ο Τραμπ θέλει ειρήνη»

Με σαφές μήνυμα ότι «δεν επιδιώκεται πόλεμος», αλλά «δεν θα επιτραπεί ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ παρουσίασε τις λεπτομέρειες της επιχείρησης «Midnight Hammer»
LIFO NEWSROOM