Χιλιάδες Καταλανοί αυτονομιστές πάνε Βρυξέλλες για να φωνάξουν υπέρ του Πουτζντεμόν

Χιλιάδες Καταλανοί αυτονομιστές πάνε Βρυξέλλες για να φωνάξουν υπέρ του Πουτζντεμόν Facebook Twitter
0

Οι Καταλανοί αυτονομιστές πάνε Βρυξέλλες, ή τουλάχιστον ετοιμάζονται να μεταφέρουν στις Βρυξέλλες την προεκλογική αντιπαράθεση ενόψει των πρόωρων εκλογών που προκήρυξε στην Καταλονία η ισπανική κυβέρνηση.


Εκπρόσωπος της βελγικής αστυνομίας ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο καταλανικές οργανώσεις προσκείμενες στον έκπτωτο πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν, (ο οποίος ως γνωστό διαμένει πλέον στις Βρυξέλλες) ζήτησαν επισήμως την άδεια να διοργανώσουν στις 7 Δεκεμβρίου στην πρωτεύουσα του Βελγίου συγκέντρωση υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας οι διοργανωτές δήλωσαν πως εκτιμούν ότι στην συγκέντρωση θα λάβουν μέρος περίπου 10.000 άτομα που θα προσέλθουν τόσο από το Βέλγιο όσο και από την Ισπανία αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


Ωστόσο δημοσιεύματα του βελγικού τύπου αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές θα είναι πολύ περισσότεροι. Ήδη έχουν για τις 7 Δεκεμβρίου δεσμευθεί 18.000 κρεβάτια στα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής των Βρυξελλών, ενώ έχουν ανακοινωθεί για την ίδια μέρα πολλές πτήσεις τσάρτερ από την Καταλωνια και άλλες ισπανικές και ευρωπαϊκές πόλεις με προορισμό τις Βρυξέλλες.

Ο βέλγικος τύπος κάνει λόγο για 50.000 διαδηλωτές ενώ η βελγική αστυνομία δεν έχει ακόμη δώσει την επίσημη άδεια για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Διεθνή / Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Πώς ο Νικολάς Μαδούρο ανέπτυξε ένα «ακλόνητο» καθεστώς: προαγωγές, οικονομικά ανταλλάγματα και κουβανική αντικατασκοπεία που αποτρέπουν το στρατιωτικό πραξικόπημα
LIFO NEWSROOM
«Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Διεθνή / «Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποιούν για τις «Active Club» – Νεοφασιστικές λέσχες μάχης που εξαπλώνονται σε 27 χώρες, οργανώνοντας διασυνοριακή δράση
LIFO NEWSROOM