Η Τουρκία απαγόρευσε «επ' αόριστον» όλες τις εκδηλώσεις της κοινότητας LGBTQ+ στην Άγκυρα

Η Τουρκία απαγόρευσε «επ' αόριστον» όλες τις εκδηλώσεις της κοινότητας LGBTQ+ στην Άγκυρα Facebook Twitter
0

Η Τουρκία απαγόρευσε στην κοινότητα LGBTQI+ όλες τις εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα της, την Άγκυρα. Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας, η απαγόρευση αποφασίστηκε και επιβλήθηκε για την προστασία της «δημόσιας ασφάλειας». 

Οι περιορισμοί, που τέθηκαν σε ισχύ το Σάββατο και θα διαρκέσουν για μια «αόριστη περίοδο», αφορούν όλες τις κινηματογραφικές προβολές, τα θέατρα, τις ομάδες και τις εκθέσεις LGBTQI+.

Το γραφείο του κυβερνήτη ισχυρίστηκε ότι τέτοιου είδους διοργανώσεις μπορεί να προκαλέσουν εχθρότητα μεταξύ διαφορετικών ομάδων και να θέσουν σε κίνδυνο την «υγεία και την ηθική», καθώς και τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των άλλων. Ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι κάποιες ομάδες μπορεί να αντιληφθούν ως πρόκληση συγκεκριμένες εκδηλώσεις και να αναλάβουν δράση εναντίον των συμμετεχόντων λόγω «ορισμένων κοινωνικών ευαισθησιών».

Σε αντίθεση με πολλές μουσουλμανικές χώρες, η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί έγκλημα στην Τουρκία και πολλές LGBTQI+ ενώσεις είναι νόμιμα εγγεγραμμένες στο κράτος. Ωστόσο, υπάρχει έντονη εχθρότητα και οι ακτιβιστές λένε ότι τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα αντιμετωπίζουν διακρίσεις και στιγματισμό.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης της Άγκυρας είναι πιθανό να εντείνει την ανησυχία για τις πολιτικές ελευθερίες υπό τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι τοπικές αρχές είχαν ήδη απαγορεύσει ένα φεστιβάλ γερμανόφωνου γκέι κινηματογράφου την περασμένη Τετάρτη, μία ημέρα πριν την έναρξή του, αναφέροντας κινδύνους δημόσιας ασφάλειας και τρομοκρατίας. Οι διοργανωτές του Pink Life Queerfest σχολίασαν ότι η απαγόρευση «στερεί τα συνταγματικά μας δικαιώματα στο όνομα της προστασίας».

Να σημειωθεί πως τα Gay Pride έχουν απαγορευτεί στην Κωνσταντινούπολη τα τελευταία δύο χρόνια. Τον Ιούνιο, 25 υποστηρικτές των δικαιωμάτων της κοινότητας LGBTQI+ συνελήφθησαν επειδή πήγαν στο φεστιβάλ υπερηφάνειας και αργότερα κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε μη εξουσιοδοτημένη διαδήλωση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Ο Τομ Φίλιπς είχε καταφέρει να διαφύγει από αρκετές προσπάθειες των αρχών να τον θέσουν υπό κράτηση, παρά το ότι η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον είχε καταδιώξει επανειλημμένα
LIFO NEWSROOM
Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Διεθνή / Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Ο Χαβιέρ Μιλέι υποσχέθηκε να «επιταχύνει» τις μεταρρυθμίσεις του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με εντεινόμενη δυσαρέσκεια εξαιτίας σκανδάλου και της πολιτικής του όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες
LIFO NEWSROOM
Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM
Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Διεθνή / Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

«Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες που θα έχει η άρνησή της, αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία περί ανταλλαγής ομήρων
LIFO NEWSROOM
Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM