Βρυξέλλες: Εκκενώθηκε ξανά το κτίριο Europa της ΕΕ λόγω αναθυμιάσεων

Βρυξέλλες: Εκκενώθηκε ξανά το κτίριο Europa της ΕΕ λόγω αναθυμιάσεων Facebook Twitter
0

Το κτίριο Europa, που θα φιλοξενήσει αύριο και την Παρασκευή τη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, εκκενώθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, καθώς εργαζόμενοι στα μαγειρεία αισθάνθηκαν και πάλι αδιαθεσία λόγω αναθυμιάσεων.


Πολλοί εργαζόμενοι που παρουσίαζαν «ελαφρά συμπτώματα» μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όπως έγινε γνωστό από τη γενική γραμματεία του Συμβουλίου της ΕΕ, που εδρεύει στο κτίριο.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση πάντως, η σύνοδος κορυφής των ηγετών των 28 χωρών της ΕΕ προβλέπεται να διεξαχθεί κανονικά.


Την περασμένη Παρασκευή, 20 άνθρωποι, εργαζόμενοι στα μαγειρεία και τους γειτονικούς χώρους, δηλητηριάστηκαν από τοξικές αναθυμιάσεις λόγω της ανάμιξης δύο καθαριστικών προϊόντων.

«Παρά τους ελέγχους και τα προληπτικά μέτρα, άλλο ένα επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στην κουζίνα», ανέφερε η γενική γραμματεία και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να μεταφερθούν προσωρινά, για προληπτικούς λόγους, οι εργαζόμενοι σε άλλο κτίριο. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής πόσοι άνθρωποι ασθένησαν σήμερα λόγω των αναθυμιάσεων.


Το κτίριο Europa, που βρίσκεται στην οδό Λουά στις Βρυξέλλες, απέναντι από την έδρα της Επιτροπής, εγκαινιάστηκε μόλις τον Δεκέμβριο του 2016 και φιλοξένησε την πρώτη του σύνοδο κορυφής τον Ιανουάριο φέτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Εξετάζεται και η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων ικανών να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM
Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM
Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Διεθνή / Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν ή ανακατευθύνθηκαν μετά τις επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν – Ποια είναι τα δικαιώματα αποζημίωσης, τι προβλέπεται για την ασφαλιστική κάλυψη και πώς οργανώνονται οι πτήσεις επαναπατρισμού
LIFO NEWSROOM