Ρωσία: Το μεγαλύτερο δίκτυο κινηματογράφων δεν θα προβάλει την ταινία "Ματίλντα"

Ρωσία: Το μεγαλύτερο δίκτυο κινηματογράφων δεν θα προβάλει την ταινία "Ματίλντα" Facebook Twitter
0

Το μεγαλύτερο ενιαίο δίκτυο κινηματογραφικών αιθουσών της Ρωσίας «Sinema park» και «Formula kino» ανακοίνωσε ότι δεν θα προβάλει την ταινία «Ματίλντα» του σκηνοθέτη Αλεξέι Ουτσίτελ για λόγους ασφαλείας των θεατών εξαιτίας των απειλών που δέχεται .

 

Η διοίκηση του δικτύου αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι εξαιτίας των μη συμβατών με την νομοθεσία πράξεων, στις οποίες προβαίνουν οι πολέμιοι της ταινίας και οι οποίες εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας, καθώς και των συνεχιζόμενων απειλών που διατυπώνονται εναντίον των κινηματογραφικών αιθουσών, αποφάσισε να μη προβεί στην προβολή της ταινίας.

 

« Η απόφαση αυτή- επισημαίνεται στην ανακοίνωση-.σχετίζεται αποκλειστικά με την πρόθεση μας μα προστατεύσουμε του θεατές από τους κινδύνους που μπορούν να επιφέρουν οι δημόσιες προβολές της ταινίας».

Το ενοποιημένο δίκτυο κινηματογραφικών αιθουσών, που είναι και το μεγαλύτερο της Ρωσίας ανήκει στον επιχειρηματία Αλεξάντρ Μάμουτ.

 

Η ταινία «Ματίλντα» του ρώσου σκηνοθέτη Αλεξέι Ουτσίτελ, θα προβληθεί στους κινηματογράφους της Ρωσίας στις 26 Οκτωβρίου και έχει ως θέμα το ερωτικό ειδύλλιο του τσάρου Νικαλάου Β’ με την μπαλαρίνα Ματίλντα Ξεσίνσκαγια. Πολέμια της ταινίας είναι η ρωσίδα βουλευτής και πρώην εισαγγελέας της Κριμαίας Νατάλια Πακλόνσκαγια, η οποία θεωρεί ότι η ταινία προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών καθώς ο τσάρος Νικόλαος και η οικογένεια του έχουν αγιοποιηθεί από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο σκηνοθέτης Αλεξέι Ουτσίτελ έχει αντίθετη άποψη και υποστηρίζει ότι η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα για τα οποία έχουν διασωθεί πολλές μαρτυρίες. Κατά της ταινίας έχει ταχθεί και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

 

Η Νατάλια Πακλόνσκαγια είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο, ότι συγκέντρωσε 400.000 υπογραφές με αίτημα να απαγορευθεί η προβολή της ταινίας. Το ρωσικό Υπουργείο Πολιτισμού παρά τις διαμαρτυρίες της Πακλόνσκαγια και των υποστηρικτών της, έδωσε την άδεια για την προβολή της , ενώ δημοσκόπηση που έγινε πρόσφατα έδειξε ότι το 60% των Ρώσων είναι υπέρ της προβολής της ταινίας.

 

Την Δευτέρα ο Κονσταντίν Ντομπρίνιν, δικηγόρος του σκηνοθέτη Ουτσίτελ, είχε δηλώσει στο πρακτορείο TASS ότι εξώ από το δικηγορικό του γραφείο, πυρπολήθηκαν δύο αυτοκίνητα από τους πολέμιους της ταινίας πρίν αυτή προβληθεί ακόμη στους κινηματογράφους.

 

Πηγή: Tass,vedomosti, ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το σαρωτικό «μεγάλο, όμορφο νομοσχέδιο» Τραμπ προβλέπει αποδυνάμωση της δικαστικής εξουσίας

«One Big Beautiful Bill Act»: Μέσα από ένα δυσθεώρητο νομοσχέδιο 1.100 σελίδων, η κυβέρνηση Τραμπ επιχειρεί να θωρακιστεί ώστε να μην υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
«Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Διεθνή / «Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Ο εμβληματικός ηθοποιός και σκηνοθέτης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κυριαρχία των remake και των κινηματογραφικών franchise στη σημερινή βιομηχανία
LIFO NEWSROOM
Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Διεθνή / Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Με γραπτή ανακοίνωσή της, η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της Αιγύπτου να βρει τρόπο ώστε να διατηρηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής Σινά
LIFO NEWSROOM
Σαουδική Αραβία προειδοποιεί Ιράν: Συμφωνία με Τραμπ ή κίνδυνος ισραηλινού πλήγματος

Διεθνή / Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί το Ιράν: Συμφωνία με Τραμπ ή κίνδυνος ισραηλινού πλήγματος

Ο υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Χάλιντ μπιν Σαλμάν, μετέφερε μυστικό μήνυμα του Βασιλιά Σαλμάν στην ηγεσία του Ιράν, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ισραηλινού πλήγματος εάν απορριφθεί η πρόταση Τραμπ για πυρηνική συμφωνία
LIFO NEWSROOM