Γεροβασίλη: Η Eldorado επέλεξε τη χρονική συγκυρία για να βάλει πολιτικό πρόσημο

Γεροβασίλη: Η Eldorado επέλεξε τη χρονική συγκυρία για να βάλει πολιτικό πρόσημο Facebook Twitter
0

Αιχμές για τη χρονική συγκυρία που επέλεξε η Eldorado Gold να ανακοινώσει την αναστολή της επένδυσής της στη Χαλκιδική, μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για τις επενδύσεις στη χώρα μας, άφησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

 

Σε δηλώσεις της στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο», η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι στη ΔΕΘ δόθηκαν οι απαντήσεις και όλα τα βήματα, τα οποία έχει μπροστά της η κυβέρνηση μέχρι την έξοδο από την επιτροπεία, τονίζοντας ότι «αυτός είναι ο στρατηγικός μας στόχος, γι' αυτόν παλεύουμε όλο αυτό το διάστημα».

 

Απαντώντας στο θέμα της Eldorado Gold, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός έδωσε εμπεριστατωμένα όλες τις διαστάσεις για το τι εννοούμε ανάπτυξη και επενδύσεις», τονίζοντας ότι «ανάπτυξη με όρους, οι οποίοι δεν θα στηρίζουν το περιβάλλον και τα εργασιακά δικαιώματα και δεν θα είναι ανάπτυξη υπέρ του κοινωνικού συνόλου είναι νεοφιλελεύθερη αντίληψη που αντιλαμβάνεται τους επενδυτές με όρους αποικιοκρατίας και είναι, προφανώς, στον αντίποδα της δικής μας πολιτικής».

 

Η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε ότι «η Eldorado, παρόλο που βρίσκεται σε διαιτησία, επέλεξε τη χρονική συγκυρία για να βάλει πολιτικό πρόσημο, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ».

 

«Μένει να δούμε τι εννοεί ακριβώς η Eldorado. Δεν θέλουμε να φεύγουν επενδύσεις από τον τόπο, αλλά αυτό ξεπερνάει την πρόθεση και τα βήματα τα οποία έχει κάνει η κυβέρνηση».

Αναφερόμενη στην μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα, η αρμόδια υπουργός σημείωσε ότι το λεγόμενο «Δημόσιο 2020» έχει πολλά βήματα, είναι τριετές στρατηγικό σχέδιο, στο τέλος του οποίου κάθε πολίτης και κάθε επιχείρηση θα έχουν απέναντί τους ένα γρήγορο, ευέλικτο, αποτελεσματικό Δημόσιο, όχι γραφειοκρατικό και πελατειακό.

 

Η στρατηγική αυτή είναι συμφωνημένη και με τους Ευρωπαίους εταίρους, ενώ μερικά στοιχεία της είναι μέρος των αξιολογήσεων όσον αφορά την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM