No.1

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο κατά του Brexit

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο κατά του Brexit Facebook Twitter
0

Xιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα, Σάββατο, στο κέντρο του Λονδίνου καλώντας τη συντηρητική κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να «απαρνηθεί το Brexit».

Αφού διέσχισαν τους δρόμους στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, οι διαδηλωτές σταμάτησαν μπροστά από το Κοινοβούλιο, όπου ομιλητές επρόκειτο να παρέμβουν για να εξυμνήσουν την Ε.Ε και τους σκοπούς της.

Μεταξύ αυτών ο Ιρλανδός τραγουδιστής Μπομπ Γκέλντοφ, που είχε απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να ψηφίσουν κατά του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου του 2016.

«Βοήθεια! Είμαστε παγιδευμένοι σε ένα μικρό νησί που βρίσκεται υπό τον έλεγχο παρανοϊκών!» ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν σε ένα πανό. Περιμετρικά του κυμάτιζαν χιλιάδες σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος για να εγκαταλείψουμε την ΕΕ. Μονάχα κακοί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια διαδηλώτρια, η 55χρονη Μπέβερλι Τάουνσεντ.

Αυτή η «πορεία για την Ευρώπη» πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες πριν από την πρώτη ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί στο κοινοβούλιο επί του νομοσχεδίου που έχει καταθέσει η κυβέρνηση και στοχεύει στο να καθορίσει ποιοι ευρωπαϊκοί νόμοι θα διατηρηθούν στο εθνικό δίκαιο μετά την έξοδο από την Ε.Ε.

Για τον Τζον Ουέιλ, έναν άλλο διαδηλωτή και καθηγητή πανεπιστημίου, το «διαζύγιο» με την ΕΕ δεν θα έχει παρά «αρνητικές» επιπτώσεις.

«Γιατί να πετάξουμε από το παράθυρο κάτι που μας προσέφερε τόσα;» υποστήριξε ο ίδιος αναφερόμενος στην ΕΕ, ενώ διατύπωσε την εκτίμηση ότι το Brexit είναι έργο «μιας χούφτας φανατικών».

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές επισήμαναν από την πλευρά τους ότι σκέφτονται σοβαρά να εγκαταλείψουν την χώρα, όπως η Λουίζα Πάχες, μια Ισπανίδα 39 ετών, που διαμένει στο Λονδίνο τα τελευταία 13 χρόνια.

«Δεν είμαι πλέον ευπρόσδεκτη εδώ» τόνισε η Ισπανίδα, που είχε στο πλευρό της τον Γάλλο σύντροφό της και τα δύο παιδιά τους.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο κατά του Brexit Facebook Twitter
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο κατά του Brexit Facebook Twitter
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο κατά του Brexit Facebook Twitter
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο κατά του Brexit Facebook Twitter
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο κατά του Brexit Facebook Twitter
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο κατά του Brexit Facebook Twitter
Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM