Σκληρότερες κυρώσεις σε βάρος της Β. Κορέας ζητούν Μέρκελ και Άμπε

Σκληρότερες κυρώσεις σε βάρος της Β. Κορέας ζητούν Μέρκελ και Άμπε Facebook Twitter
0

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε επικοινώνησαν σήμερα τηλεφωνικά και συμφώνησαν ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Πιονγιάνγκ, σε απάντηση για την πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Η Μέρκελ «συμφώνησε με τον πρωθυπουργό Άμπε ότι η τελευταία πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας απειλεί την ασφάλεια όλου του κόσμου και ότι αυτή η κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας θα πρέπει να οδηγήσει σε μια αποφασιστική αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα αλλά και σε πιο σκληρές κυρώσεις», είπε ο εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης ότι η Κίνα και η Ρωσία μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης στο πρόβλημα, πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ.


Από το Λονδίνο, η εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού είπε ότι η Τερέζα Μέι θα μιλήσει αργότερα σήμερα με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να συζητήσουν το θέμα της Βόρειας Κορέας. Σχεδιάζει επίσης να επικοινωνήσει, για το ίδιο θέμα, με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM