Ιράκ: 11 νεκροί έπειτα από επίθεση με παγιδευμένο όχημα στην ανατολική Βαγδάτη

Ιράκ: 11 νεκροί έπειτα από επίθεση με παγιδευμένο όχημα στην ανατολική Βαγδάτη Facebook Twitter
0

Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη συνοικία Σαντρ Σίτι, στην ανατολική Βαγδάτη, στοίχισε σήμερα τη ζωή σε τουλάχιστον 11 ανθρώπους ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 26, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές πηγές.


Η έκρηξη του παγιδευμένου οχήματος, που ήταν σταθμευμένο σ' αυτή τη συνοικία της ιρακινής πρωτεύουσας όπου κατοικούν κυρίως σιίτες, προκάλεσε «11 νεκρούς και 26 τραυματίες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας που ζήτησε να μην κατονομασθεί.


Ιατρικές πηγές επιβεβαίωσαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, τον απολογισμό αυτόν, διευκρινίζοντας πως στα θύματα περιλαμβάνονται μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας.


Η επίθεση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας κοντά σ' ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Βαγδάτης, διευκρίνισαν οι πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.


Τα θύματα μεταφέρθηκαν στα δύο νοσοκομεία της Σαντρ Σίτι. Μέχρι στιγμής ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως θυμίζει τον τρόπο που επιχειρεί η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM