Πέθανε η Γαλλίδα ηθοποιός Μιρέιγ Νταρκ

Πέθανε η Γαλλίδα ηθοποιός Μιρέιγ Νταρκ Facebook Twitter
0

Πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, σε ηλικία 79 ετών, η εμβληματική Γαλλίδα ηθοποιός Μιρέιγ Νταρκ, η οποία μεσουράνησε κατά τη διάρκεια του 1960 και του 1970 στον κινηματογράφο.

Γεννημένη στις 15 Μαΐου του 1938, πρωταγωνίστησε σε περίπου 50 ταινίες μεγάλου μήκους, εκ των οποίων 13 με τον σκηνοθέτη Ζορζ Λοτνέρ.

Μεταξύ των ταινιών αυτών και το περίφημο «Week End» του Ζαν Λυκ Γκοντάρ.

Πέθανε η Γαλλίδα ηθοποιός Μιρέιγ Νταρκ Facebook Twitter

H Νταρκ υπήρξε 15 περίπου χρόνια σύντροφος του Αλέν Ντελόν, σε μία από τις ωραιότερες ιστορίες αγάπης του γαλλικού σινεμά. Μαζί γύρισαν 6 ταινίες, μεταξύ των οποίων και το «Borsalino».

Το 2006, ο Ζακ Σιράκ της απέμεινε το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΑΚΡΙΘΑΚΗΣ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΚΥΜΑ ROLEX

Πολιτισμός / Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά από 30 χρόνια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, αναδεικνύοντας το εύρος μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιδιοσυγκρασιακές μορφές της νεοελληνικής τέχνης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στον πλανήτη της Πανδώρας και το ερμηνευτικό μπρα ντε φερ των δυο πρωταγωνιστριών σε ένα απολαυστικό throwback στα ‘90s ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Banksy Βηθλεέμ Ξενοδοχείο

Πολιτισμός / Walled Off Hotel: Το ξενοδοχείο του Banksy στη Βηθλεέμ επαναλειτουργεί με μήνυμα ειρήνης

Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το τείχος στη Δυτική Όχθη, είχε μείνει κλειστό μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και τον πολέμο που ακολούθησε στη Γάζα
THE LIFO TEAM