Πρώην πράκτορας της CIA θέλει να αγοράσει το Twitter για να κλείσει τον λογαριασμό του Τραμπ

Πρώην πράκτορας της CIA θέλει να αγοράσει το Twitter για να κλείσει τον λογαριασμό του Τραμπ Facebook Twitter
2

Η Βάλερι Πλέιμ Ουίλσον, πρώην πράκτορας της CIA, άρχισε μια εκστρατεία συμμετοχικής χρηματοδότησης με σκοπό την απόκτηση ενός πακέτου μετοχών του Twitter, με απώτερο στόχο να κλείσει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στο αγαπημένο του εργαλείο επικοινωνίας.


«Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κάνει πολλά φρικτά πράγματα στο Twitter. Τα μηνύματά του, που ενθαρρύνουν τους οπαδούς της ανωτερότητας της λευκής φυλής ή καλούν σε βία εναντίον δημοσιογράφων, βλάπτουν αυτή τη χώρα και θέτουν σε κίνδυνο τους κατοίκους της. Αλλά το να απειλεί τη Βόρεια Κορέα με πυρηνικό πόλεμο πάει το πράγμα σε άλλο επίπεδο, είναι επικίνδυνο. Πρέπει να διαγραφεί ο λογαριασμός του», τόνισε η Πλέιμ Ουίλσον σε ένα κείμενο που ανήρτησε στο GoFundMe.


Το σχέδιό της είναι απλό, αν και ανέφικτο: να συγκεντρώσει τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να αγοράσει μετοχές του Twitter και κατόπιν να πιέσει τη διοίκηση της επιχείρησης να κλείσει τον λογαριασμό του προέδρου των ΗΠΑ.


Η χρήση που κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ στον ιστότοπο αυτό κοινωνικής δικτύωσης είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη. Τα απροσδόκητα κι ενίοτε παράταιρα μηνύματά του αφήνουν κάποιες φορές άναυδα ακόμη και στελέχη της κυβέρνησής του, όπως για παράδειγμα τον Ιούλιο, όταν σε τρεις αναρτήσεις του γνωστοποίησε ότι αποφάσισε να απαγορευτεί στους διαφυλικούς να υπηρετούν ή να εργάζονται στον αμερικανικό στρατό.


Ο δισεκατομμυριούχος χρησιμοποιεί για να εκφράζεται τις περισσότερες φορές τον προσωπικό του λογαριασμό (@realDonaldTrump), όχι τον επίσημο λογαριασμό της αμερικανικής προεδρίας (@POTUS).


Έχει διαγράψει πολλές από τις αναρτήσεις του, ειδικά κάποιες που είχαν λάθη πληκτρολόγησης, προκαλώντας την αγανάκτηση των επικριτών του. Ο νόμος στις ΗΠΑ ορίζει ότι όλα τα δημόσια μηνύματα του προέδρου αρχειοθετούνται.


Ο Τραμπ έχει εξάλλου αποκλείσει πολλούς χρήστες του ιστοτόπου. Πολλοί έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης εμποδίζοντας την πρόσβασή τους στον λογαριασμό του.


Η Βάλερι Πλέιμ Ουίλσον, πρώην στέλεχος της CIA, είδε την καριέρα της να τερματίζεται μετά τις αποκαλύψεις που είχε κάνει ο διπλωμάτης σύζυγός της το 2003 για τα ψέματα της κυβέρνησης του προέδρου Τζορτζ Ου. Μπους όσον αφορά την απειλή που υποτίθεται ότι αποτελούσε το Ιράκ. Κατόπιν αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης σε αντίποινα φρόντισαν να διαρρεύσει στον Τύπο η ταυτότητά της και η ιδιότητά της, μολονότι το να αποκαλύπτεται η ταυτότητα πράκτορα της CIA είναι ομοσπονδιακό έγκλημα στις ΗΠΑ.


Η εκστρατεία συμμετοχικής χρηματοδότησης της Πλέιμ Ουίλσον, που άρχισε την περασμένη εβδομάδα, δεν είχε συγκεντρώσει πάντως ως νωρίτερα σήμερα παρά μόλις 6.000 δολάρια. Η μετοχή του Twitter νωρίτερα σήμερα είχε τιμή αγοράς 16,77 δολάρια στη Γουόλ Στριτ, κάτι που σημαίνει ότι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σήμερα στα 12,37 δισεκ. δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Νορβηγικό Ταμείο Πετρελαίου ζητά μεταρρυθμίσεις για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών

Διεθνή / Το Νορβηγικό Ταμείο Πετρελαίου ζητά μεταρρυθμίσεις για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών

Το κρατικό πετρελαϊκό ταμείο της Νορβηγίας, με περιουσία 1,9 τρισ. δολαρίων, καλεί για ενοποίηση φορολογικών, εταιρικών και εποπτικών κανόνων στην Ευρώπη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πτώση της ανταγωνιστικότητας έναντι ΗΠΑ και Ασίας
LIFO NEWSROOM
Οι Ισραηλινοί κατέλαβαν το Madleen σε διεθνή ύδατα - «Μας έχουν απαγάγει», δήλωσε η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Διεθνή / Οι Ισραηλινοί κατέλαβαν το Madleen σε διεθνή ύδατα - «Μας έχουν απαγάγει», δήλωσε η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Ο στρατός του Ισραήλ έκανε ρεσάλτο στο πλοίο Madleen που επιχειρούσε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια - Η Γκρέτα Τούνμπεργκ και το πλήρωμα κρατούνται σε ισραηλινό λιμάνι, ενώ ειδικοί προειδοποιούν για επικείμενη επισιτιστική κρίση στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Βασανιστήρια της CIA: Δικαστική έρευνα για εμπλοκή βρετανικών μυστικών υπηρεσιών

Διεθνή / Βασανιστήρια της CIA: Δικαστική έρευνα για εμπλοκή βρετανικών μυστικών υπηρεσιών

Δύο υποθέσεις κρατουμένων του Γκουαντάναμο φέρνουν στο φως τη φερόμενη εμπλοκή των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών σε βασανιστήρια της CIA μετά την 11η Σεπτεμβρίου, με μια σπάνια δίκη να ξεκινά σε μυστικό δικαστήριο
LIFO NEWSROOM
«Πόλεμος» εντός των Ρεπουμπλικανών για το νέο πολυνομοσχέδιο Τραμπ – Μάχη για περικοπές και ελλείμματα

Διεθνή / «Πόλεμος» εντός των Ρεπουμπλικανών για το νέο πολυνομοσχέδιο Τραμπ – Μάχη για περικοπές και ελλείμματα

Το νέο πολυνομοσχέδιο Τραμπ προκαλεί αναταράξεις στους Ρεπουμπλικανούς στη Γερουσία, καθώς οι διαφωνίες για τις περικοπές σε Υγεία, κοινωνικά προγράμματα και φορολογικές ελαφρύνσεις απειλούν να τινάξουν στον αέρα τη νομοθετική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM
Κατασκοπεία και τεχνολογία: Πώς Ουκρανία και Ισραήλ αλλάζουν τους κανόνες του σύγχρονου πολέμου

Ανάλυση / Κατασκοπεία και τεχνολογία: Πώς Ουκρανία και Ισραήλ αλλάζουν τους κανόνες του σύγχρονου πολέμου

Οι πρωτοποριακές επιχειρήσεις κατασκοπείας και η χρήση drones από Ουκρανία και Ισραήλ ανατρέπουν τα δεδομένα του πολέμου, δημιουργώντας νέες ισορροπίες με τη δύναμη της τεχνολογίας και της ευρηματικότητας
LIFO NEWSROOM
Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Μας αναχαίτισαν και μας απήγαγαν», λέει η ακτιβίστρια για την κατάληψη του Madleen από το Ισραήλ

Διεθνή / Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Μας αναχαίτισαν και μας απήγαγαν», λέει η ακτιβίστρια για την κατάληψη του Madleen από το Ισραήλ

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ λέει: Παρακαλώ όλους τους φίλους μου, την οικογένεια και τους συντρόφους μου, να πιέσουν τη σουηδική κυβέρνηση, ώστε να απελευθερωθώ εγώ και οι υπόλοιποι όσο το δυνατόν συντομότερο
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές δυνάμεις κοντά στη Σούμι και προέλαση στην ανατολική Ουκρανία – Νέες εντάσεις στον πόλεμο

Διεθνή / Ρωσικές δυνάμεις κοντά στη Σούμι και προέλαση στην ανατολική Ουκρανία – Νέες εντάσεις στον πόλεμο

Ρωσικές στρατιωτικές μονάδες πλησιάζουν σε απόσταση 29 χλμ. από τη Σούμι, ενώ προχωρούν σε σημαντικές προελάσεις στην ανατολική Ουκρανία. Η Ουκρανία προετοιμάζεται για νέες επιθέσεις και αμφισβητεί την τήρηση συμφωνιών ανταλλαγής αιχμαλώτων.
LIFO NEWSROOM
Ταραχές στο Λος Άντζελες: Η Εθνοφρουρά επιτέθηκε με πλαστικές σφαίρες κατά των διαδηλωτών

Διεθνή / Ταραχές στο Λος Άντζελες: Η Εθνοφρουρά επιτέθηκε με πλαστικές σφαίρες κατά των διαδηλωτών

Μέλη της Εθνοφρουράς της Καλιφόρνιας αναπτύχθηκαν στο Λος Άντζελες για να αντιμετωπίσουν διαδηλώσεις ενάντια στις μαζικές συλλήψεις παράτυπων μεταναστών από την κυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Κατ' αρχήν, ζήσε Μάη μου...Δεύτερον, ας γράφει ό, τι θέλει και όπου θέλει, αυτός και κάθε άλλος Ντόναλντ ή Παύλος...Σημασία έχει να τους αντιμετωπίζει κατάλληλα το ακροατήριό τους και η Πολιτεία, όχι ο ιδιοκτήτης του μέσου.