Ένας ακόμη νεκρός συνδέεται με τις επιθέσεις στην Ισπανία - 15 συνολικά τα θύματα

Ένας ακόμη νεκρός συνδέεται με τις επιθέσεις στην Ισπανία - 15 συνολικά τα θύματα Facebook Twitter
EPA/QUIQUE GARCIA
0

Ο αριθμός των νεκρών από τις δύο επιθέσεις στη Βαρκελώνη και την Καμπρίλς, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανήλθε στους 15, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Καταλονίας, Χοάκιμ Φομ, σε συνέντευξη Τύπου.

Η αστυνομία συνέδεσε ένα ακόμα περιστατικό με τα δύο τρομοκρατικά χτυπήματα. Δύο ώρες μετά το μακελειό στη Βαρκελώνη, ένας 34χρονος άνδρας από τη Βιλαφράνκα δε Πενεδές, είχε βρεθεί νεκρός στη θέση του συνοδηγού ενός αυτοκινήτου. Το όχημα είχε διαφύγει από έλεγχο της αστυνομίας αλλά στη συνέχεια είχε επανεμφανιστεί κοντά στη Βαρκελώνη, στο Σαντ Ζουστ Ντεσβέμ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αστυνομία θεωρεί πως ο δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη, που είχε διαφύγει μετά το μακελειό στον πεζόδρομο Λα Ράμπλα, μαχαίρωσε και σκότωσε τον άνδρα, ενώ του έκλεψε το αυτοκίνητο για να διαφύγει. Ο 22χρονος Μαροκινός Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο οποίος είναι ο ύποπτος ως δράστης, καταζητείται.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο Αμπουγιακούμπ πήρε το αυτοκίνητο, έπεσε πάνω σε αστυνομικούς σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην πόλη και στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα με τον νεκρό στο εσωτερικό του.

Σημειώνεται πως 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν ένα βαν έπεσε πάνω στο πλήθος στη Λα Ράμπλα, ενώ μία γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της μετά την επίθεση που φέρεται να πραγματοποίησαν ισλαμιστές μαχητές μερικές ώρες αργότερα στο παραλιακό θέρετρο Καμπρίλς.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Καταλονίας δήλωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου πως ένα άλλο περιστατικό βρισκόταν σε εξέλιξη στη Βαρκελώνη σήμερα σχετικά με ένα ύποπτο σακίδιο σε ένα λεωφορείο, όμως η αστυνομία επιβεβαίωσε αργότερα ότι επρόκειτο για λάθος συναγερμό.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM