Τώρα και η Ιταλία φοβάται για τρομοκρατικό χτύπημα

Τώρα και η Ιταλία φοβάται για τρομοκρατικό χτύπημα Facebook Twitter
0

Αυξημένα είναι και στην Ιταλία τα μέτρα ασφαλείας μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Βαρκελώνη, Στην περιοχή γύρω από το Κολοσσαίο, στις κεντρικές πλατείες του Μιλάνου, έξω από τον καθεδρικό ναό της Φλωρεντίας, η παρουσία στρατού και αστυνομίας είναι ακόμα πιο έντονη όπως μεταδίδει η Deutsche Welle η οποία σημειώνει πως η προσπάθεια πρόληψης στρέφεται σε εκατοντάδες γιορτές και υπαίθριες θερινές συναυλίες.


Η Ιταλία είναι η μόνη μεγάλη χώρα της Ευρώπης στην οποία δεν έχει χτυπήσει η ισλαμιστική τρομοκρατία. Από τις μυστικές υπηρεσίες διαρρέει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος. Με την επίγνωση ότι μηδενικός κίνδυνος δεν υπάρχει. Τις ώρες αυτές όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας σε ξενοδοχεία και πεζόδρομους, όπως και οι έλεγχοι σε γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων.


Οι υπεύθυνοι των μυστικών υπηρεσιών συνεργάζονται στενά, με τις διάφορες τοπικές αστυνομίες και τους νομάρχες. Η Ιταλία προσπαθεί να θωρακίσει τις πόλεις της, χάρη και στην πολύτιμη εμπειρία των περασμένων δεκαετιών, ιδίως από τις έρευνες και την εξάρθρωση των Ερυθρών Ταξιαρχιών. Επίσης, σε ανοικτούς χώρους της Αιώνιας Πόλης στους οποίους συχνάζουν πολλοί τουρίστες, έχουν τοποθετηθεί τόσο στρατιωτικά οχήματα, μεταλλικά κιγκλιδώματα, αλλά και μεγάλες τσιμεντένιες γλάστρες, ώστε ή να μην μπορούν να πλησιάσουν Ι.Χ. και κάθε είδους φορτηγά ή να αναγκάζονται να προχωρούν με ιδιαίτερα χαμηλή ταχύτητα.


Όλοι ελπίζουν, φυσικά, να προληφθεί κάθε κίνδυνος. Αλλά δεν λείπουν και σχολιαστές διεθνών θεμάτων, οι οποίοι υπογραμμίζουν ότι Ιταλία και Ισπανία, είναι χώρες και πολλές αναλογίες και ομοιότητες. Δυο χώρες της Μεσογείου, οι οποίες δεν έχουν την γεωπολιτική επιρροή της Γαλλίας ή της Γερμανίας και δεν έχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στην Μέση Ανατολή. Αλλά που δεν μπορούν να θεωρούνται, εξαιτίας αυτών των χαρακτηριστικών, και αυτομάτως ασφαλείς.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM