Η ΕΛ.ΑΣ. ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του τον Blanco, το λαμπραντόρ - ανιχνευτή εκρηκτικών

Η ΕΛ.ΑΣ. ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του τον Blanco, το λαμπραντόρ - ανιχνευτή εκρηκτικών Facebook Twitter
1

Ευχαριστήριο μήνυμα στο σκυλί - ανιχνευτή, Blanco, ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η ΕΛ.ΑΣ. εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για τις υπηρεσίες του Λαμπραντόρ στο αστυνομικό έργο.

Ο συνεργάτης της όπως τον αποκαλεί η ελληνική αστυνομία, ο οποίος είναι τέως Αστυνομικός Σκύλος Ανιχνευτής Εκρηκτικών Υλών «συνταξιοδοτήθηκε» προσφάτως.

Οι σκύλοι ανίχνευσης εκρηκτικών υλών συνδράμουν με τις αστυνομικές δυνάμεις του Τμήματος Εντοπισμού Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.), για την ανεύρεση εκρηκτικών μηχανισμών και τον έλεγχο χώρων.

Η άριστη όσφρησή τους οδηγεί στην αμεσότερη ανεύρεση εκρηκτικών υλών και στην αποτελεσματικότερη έρευνα χώρων, η οποία γίνεται είτε προληπτικά ή κατόπιν ενημέρωσης για ύπαρξη συγκεκριμένου υλικού.

Οι σκύλοι αυτοί κάνουν καθημερινά περισσότερες από 20 προληπτικές έρευνες, εκτός των απειλητικών τηλεφωνημάτων. Όταν ο σκύλος εντοπίζει την ακριβή θέση εκρηκτικών, έχει εκπαιδευτεί να κάθεται και να παραμένει σιωπηλός σε εκείνη τη θέση διατηρώντας παθητική στάση.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, τα Λαμπραντόρ χρησιμοποιούνται κυρίως στην ανίχνευση ναρκωτικών και εκρηκτικών.

«Είναι σκύλοι χαμηλών τόνων, χωρίς την ενέργεια που απαιτείται στην περιπολία, γι' αυτό και δεν ενδείκνυνται για σκύλοι περιπολίας, σε αντίθεση με το γερμανικό Ποιμενικό και το Μαλινουά, τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως.

Τα Μαλινουά είναι περισσότερο δραστήρια, πιο κινητικά και με μεγαλύτερες αντοχές και έτσι ενισχύουν την πεζή περιπολία. Δεν αποκλείεται οι σκύλοι αυτοί να χρησιμοποιηθούν και σε άλλους τομείς, ανάλογα με τις ικανότητες τους».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Δασκάλα κατήγγειλε πως της έκαναν έξωση ενόψει της τουριστικής σεζόν

Ελλάδα / Χανιά: Δασκάλα κατήγγειλε πως της έκοψαν ρεύμα και νερό για να τη διώξουν ενόψει τουριστικής σεζόν

Μένει σε κάμπινγκ μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς - Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που διέμενε, την ανάγκασε να φύγει πριν τη συμφωνημένη ημερομηνία ώστε να είναι διαθέσιμο το σπίτι για την τουριστική σεζόν, όπως καταγγέλλει η ίδια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια