Αίγυπτος: Νεκροί τρεις τζιχαντιστές που είχαν συμμετάσχει σε επιθέσεις εναντίον Κοπτών χριστιανών

Αίγυπτος: Νεκροί τρεις τζιχαντιστές που είχαν συμμετάσχει σε επιθέσεις εναντίον Κοπτών χριστιανών Facebook Twitter
0

Τρεις τζιχαντιστές οι οποίοι φέρονται να είχαν πάρει μέρος στις επιθέσεις εναντίον της μειονότητας των Κοπτών στην Αίγυπτο σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Ένας αστυνομικός επίσης σκοτώθηκε στην επιχείρηση αυτή, η οποία διεξήχθη την Τρίτη στην επαρχία Κένα, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας.

Από τον Δεκέμβριο, πάνω από εκατό χριστιανοί, μέλη της μειονότητας των Κοπτών, έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Σημειώθηκαν ανταλλαγές πυρών όταν οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν από έναν ύποπτο που είχε συλληφθεί προηγουμένως σε ένα σημείο όπου έλεγε πως βρίσκονταν τζιχαντιστές που ενέχονταν στις επιθέσεις.

«Μόλις οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έφθασαν στο σημείο, τρομοκρατικά στοιχεία άνοιξαν πυρ, χρησιμοποιώντας διάφορους τύπους όπλων και οι δυνάμεις ανταπέδωσαν» τα πυρά, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο ύποπτος που οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, όπως και άλλοι δύο φερόμενοι ως τζιχαντιστές κι ένας αστυνομικός.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν επιτόπου διάφορα όπλα και χρυσά κοσμήματα, «πιθανόν κλεμμένα από τα θύματά τους μεταξύ των χριστιανών», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Την 26η Μαΐου, μια επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ΙΚ στοίχισε τη ζωή σε 29 ανθρώπους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

Σύμφωνα με επιζήσαντες, μασκοφόροι ανάγκασαν χριστιανούς που κατευθύνονταν σε ένα μοναστήρι να βγουν από το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν και απαίτησαν να απαρνηθούν την πίστη τους. Κατόπιν εκτέλεσαν τα θύματα εν ψυχρώ.

Μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι μέσα σε μια εκκλησία του Καΐρου τον Δεκέμβριο και ακόμη δύο παρόμοιες επιθέσεις, επίσης μέσα σε εκκλησίες, στην Αλεξάνδρεια και στην Τάντα (βόρεια) τον Απρίλιο, στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρωπους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2014 από τον αιγυπτιακό στρατό,  εξτρεμιστικές οργανώσεις πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις τους εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, σκοτώνοντας εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικούς, κυρίως στο Σινά, μια περιοχή που λυμαίνεται ο αιγυπτιακός βραχίονας του ΙΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM