Ένα χρυσό αντίγραφο της σεληνακάτου της αποστολής «Apollo 11» κλάπηκε από το μουσείο Νιλ Άρμστρονγκ

Ένα χρυσό αντίγραφο της σεληνακάτου της αποστολής «Apollo 11» κλάπηκε από το μουσείο Νιλ Άρμστρονγκ Facebook Twitter
0

Ένα χρυσό αντίγραφο της σεληνακάτου της αποστολής Apollo 11, που είχε προσφέρει ο γαλλικός οίκος Cartier στον πρώτο άνθρωπο που πάτησε στη Σελήνη, κλάπηκε από το μουσείο Νιλ Άρμστρονγκ, στη πόλη Γουαπακονέτα του Οχάιο.

Η σεληνάκατος, από μασίφ χρυσό, ύψους 15 εκατοστών, είναι «εξαιρετικά σπάνια» αφού ο διάσημος οίκος είχε φτιάξει μόνο τρία αντίγραφα, ένα για τον καθένα από τους τρεις αστροναύτες της αποστολής: τον Νιλ Άρμστρονγκ, τον Μπαζ Όλντριν και τον Μάικλ Κόλινς.


«Είναι αδύνατον να καθορίσουμε την αξία του αντικειμένου», ανέφερε η τοπική αστυνομία.


Η κλοπή έγινε πιθανότατα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής στο μικρό μουσείο. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η είσοδος του κτιρίου είχε παραβιαστεί και ότι η σεληνάκατος είχε εξαφανιστεί. Στις έρευνες για τον εντοπισμό της, εκτός από τους αστυνομικούς της Γουαπακονέτα συμμετέχουν η πολιτειακή αστυνομία και το FBI.

Οτιδήποτε έχει να κάνει με τους αστροναύτες της πρώτης σεληνιακής αποστολής είναι εξαιρετικά δημοφιλές για τους συλλέκτες διαστημικών αντικειμένων. Ένα σακουλάκι που είχε χρησιμοποιήσει ο Νιλ Άρμστρονγκ για να συλλέξει σεληνιακή σκόνη, πουλήθηκε πρόσφατα έναντι 1,8 εκατ. δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM
«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM