Σαουδική Αραβία: Συνελήφθη η νεαρή γυναίκα που κυκλοφορούσε με μίνι φούστα

Σαουδική Αραβία: Συνελήφθη η νεαρή γυναίκα που κυκλοφορούσε με μίνι φούστα Facebook Twitter
2

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβαν τελικά τη νεαρή γυναίκα που εμφανίζεται σε βίντεο να περπατά στα στενά του ιστορικού φρουρίου Ushayqir, φορώντας μία μίνι φούστα και ένα κρο-τοπ μπλουζάκι.

Η γυναίκα που φέρεται να είναι μοντέλο και να ονομάζεται Khulood εξόργισε με το βίντεό της όχι μόνο επειδή αψήφησε τον ισλαμικό νόμο της σαρίας αλλά και επειδή «τόλμησε» να κάνει βόλτα και στο ιστορικό φρούριο που θεωρείται μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στην Najd- μία από τις πλέον συντηρητικές επαρχίες.

Η γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν έχει επιβεβαιωθεί, κρατείται από την αστυνομία στο Ριάντ, και σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών, ισχυρίστηκε ότι το βίντεο ανέβηκε σε λογαριασμό που συνδέεται με αυτή δίχως να το γνωρίζει. Η ανακοίνωση προσθέτει ότι η υπόθεση της έχει παραπεμφθεί στη γενική εισαγγελίας της πρωτεύουσας.

Την Κυριακή, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Επιτροπής για την Προώθηση της Αρετής και την Πρόληψη της Ανηθικότητας, γνωστή και ως θρησκευτική αστυνομία, τόνισε ότι η επιτροπή παρακολουθεί στενά το ζήτημα και ακολουθεί τα «αναγκαία βήματα» για να αντιμετωπίσει το ζήτημα ενός viral βίντεο που δείχνει ένα κορίτσι με «προσβλητικό ντύσιμο».

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Επιτροπή για την Προώθηση της Αρετής και την Πρόληψη της Ανηθικότητας."Ανηθικότητα το να κυκλοφορείς με φούστα; Δηλαδή εδώ που βλέπεις κάθε λίγο και οπίσθια να ξεπροβάλουν από σόρτς τι θα κάνανε;Εν τω μεταξύ οι υπάλληλοι-αστυνόμοι της συγκεκριμένης επιτροπής είναι συνήθως γυναίκες.